Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

ARAM SHELTON & TIM DAISY

«Sightlines»
RELAY RECORDINGS

Altsaksofonisten Aram Shelton og trommeslageren Tim Daisy møttes på og rundt Chicagos fruktbare og kreative musikkscene på begynnelsen av 2000-tallet. De spilte begge med Ken Vandermarks Crisis Ensemble, i tillegg til at de medvirket i en rekke ad hoc-prosjekter med forskjellige sammensetninger over hele byen. Og det var det i disse årene i Chicago hvor de satte tonen og fikk tent gnisten på spennende musikk, som har gitt oss mer enn 20 år med kreativ musikk fra de to, både i samarbeidsprosjekter og med deres egne ensembler. Selv om de to musikerne ikke jobber så ofte som de pleide, med Shelton som den «farande fant» for å utforske jazzmiljøene i henholdsvis Oakland, København og Budapest, mens Tim holder fortet i Chicago.

På deres nye duoprosjekt får vi sju låter de har laget i fellesskap, hvor de starter med «Aftertime» og avslutter med «Sight Lines». Og hele veien er det spirituell og energisk duomusikk i det fritt improviserte landskapet vi møter. Shelton har lenge hatt en egen forkjærlighet for den friere musikken som skapes i Skandinavia, med blant annet innspillinger med danske Christian Rønn og et par plater med den norske trommeslageren Håkon Berre. Mens Daisy har opparbeidet seg en relativt «fet» katalog både med plater og prosjekter i eget navn, pluss samarbeid med blant andre Dave Rempis, Ken Vandermark, Jeb Bishop, Made To Break, Mars Williams, Fred Lonberg-Holm og en rekke andre.

Men på «Sightlines» er det to gamle venner som har funnet hverandre igjen. Det er som i det livet de fleste av oss lever. At treffer man noen gamle venner, så spiller årene siden sist nesten ingen rolle. Når man er ferdig med å utforske hva man har bedrevet siden sist, er alt som om man så hverandre i går eller forrige uke.

Og musikken vi får oppleve her, er fri og freidig, hvor kommunikasjonen mellom de to er som en samtale mellom to venner som har møtt hverandre igjen etter lang tid. Det er ingen av de to som er brautende eller som «prater» mer enn den andre. Det oppstår ingen store diskusjoner eller krangler. De har gode samtaler gående, hvor de viser hverandre hva de har erfart siden sist, og deler det gladelig med oss lyttere. Og hele veien er det to likeverdige musikere vi får høre. Og de kjenner hverandres styrker og utnytter det, og gir oss en utmerket plate med klare røtter i jazzen fra Chicago de siste 50 årene, og hele tiden med instrumentene og hjerte og hjerne vent framover i tid, slik at musikken vi får servert er fremtidsrettet og spennende.

Jan Granlie

Aram Shelton (as, MPS), Tim Daisy (dr, perc)

Skriv et svar