Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

AUDREY OCHOA

«Franken Horn»
CHRONOGRAPH RECORDS, CR-080

Trombonisten Audrey Ochoa kommer fra Edmonton i Canadfa, og regnes som en av de mest produktive trombonister i regionen. Hun er med på prosjekter innenfor jazz, rock, pop, latin, punk, ska, og alt som tilbyr seg av musikalske prosjekter.

Debutplaten kom i 2014, og «Trombone and Other Delights», som fikk mye positiv oppmerksomhet i hjemlandet.

På sin nye innspilling, «Franken Horn», har hun alliert seg med en rekke musikere, som medvirker der hun mener de passer inn i hennes komposisjoner. Det fører til at vi får en variert plate, i alle fall i uttrykket, og det starter med hennes egen «Swamp Castles», hvor hun spiller fint trombone over et litt ullent komp, som stort sett er med på å fremheve hennes egenskaper som trombonist. Det er gjort mye i miksen av de andre instrumentene i førstelåta, mens det er mer «streit» instrumnetering i andrelåta, «Benchwarming». Men også her her er bandet litt merkelig mikset, slik at det blir relativt rotete. Tredjesporet, «Silver Linings» starter med en litt funky bass, før trommer og Ochoa kommer inn. Hun er en dyktig trombonist, men hvor jeg kanskje syntes låtene ikke helt holder mål, noe som påvirkes spesielt sterkt med den litt merkeloige lyden på kompet. Fint bass-spill på denne låta, men aldri slik at vi virkelig blir «tatt» av spillet.

Og slik fortsetter det egentlig gjennom hele plata. Vi får et par remixer, som jeg ikke synes er med på å høyne lyttevennligheten, Noen av låtene høres mest ut som instrumental popmusikk hvor trombonisten er hovedpersonen, og etter hvert blir man egentlig litt lei av å høre en god trombonist over et komp som nesten kunne vært gjort på en datamaskin eller to koblet opp mot et utvalg synther.

Jan Granlie

Audrey Ochosa (tb), Chris Andrew (p, keys), Mike Lent (b), Luis Taylor (congas), Raul Tabera (perc), Rudim de Toledo (b), Kate Svrcek (vio), Shannon Johnson (vio), Ian Woodman (c)

Skriv et svar

Du må være innlogget for å skrive kommentarer.