Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

BACKBACK

«III»
EL NEGOCITO RECORDS

Med gitar, saks og trommer har den belgiske trioen Backback holdt det gående i noen år nå, til tross for at de mangler bassist. I tillegg har de både navn og platetitler som knapt lar seg Google. (Nei, jeg mente ikke «backpack»!) Og III er, ikke så overraskende, deres tredje plate.

Backback på plate er fin, lett tilgjengelig og melodisk jazzrock. «III» er en stilfull og stram samling av pene jazzlåter, men er likevel sjarmerende rufsete og rocka i uttrykket, med en gitarlyd som bringer tankene tilbake til 50- og 60-tallet. Det er faktisk nesten sånn at garasjerocken ligger på lur flere steder.

Her og der tipper det over mot 90-tallets gamle favoritt Morphine, som med bass i stedet for gitar lå litt dypere i toneleiene. Men der Morphine var rockeband med jazz-tilsnitt, er det hele tiden jazzen som er kjernen i Backback, selv om det ikke er så mye improvisasjon på denne innspillingen. Det er nok ikke av mangel på evne, men antagelig fordi plata bør høres som en samling maler som kan bli bra å improvisere over når de får spille dem live – noe jeg ikke har opplevd selv, men som de i alle fall gjør overbevisende på Youtube, om du bare søker litt smart. Og det er mye fint å bygge på her, så det er all grunn til å tro at det vil fungere bra. Kanskje noe for landets konsertscener å merke seg.

Gitarist Filip Wauters er bandets komponist og frontmann, saks betjenes av Marc De Maeseneer og trommer av Giovanni Barcella.

Kjetil Valstadsve

Filip Wauters (elg, bar.g, lapsteel), Marc De Maeseneer (bs, ts), Giovanni Barcella (dr, korg)

Skriv et svar