Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

¡BANGBANG WATERGUN!

«¡BangBang Watergun!»
JAZZLAND RECORDINGS, 377 945 4

¡BangBang Watergun! er et norsk indieband bestående av de fem unge musikere Rognhild Moan (vokal), Ask Vatn Strøm (gitar), David Andreas Emhjellen Paulsen (keyboards), Erlend Tredal (bass) og Sigmund Vestrheim (trommer). De har den senere tiden fått et navn innenfor det unge jazzmiljøet i Oslo, noe som medførte spillejobber på Mandaljazz, på Øya og på Villvillvest i Bergen. Og den 1. oktober er det slippfest for deres debutalbum på Salt i Oslo.

For kort tid siden skrøt jeg av plateselskapet Jazzland, for at de ga unge musikere en plattform for å presentere deres musikk, og ikke før hadde jeg skrevet det, så ramlet debutplaten til ¡BangBang Watergun! ned i CDspilleren.

Dette er utvilsomt musikk for de musikkscenene denne anmelderen (og jeg tror resten av de som arbeider på salt peanuts*) sjelden eller aldri frekventerer. For dette er musikk som jeg føler har sin opprinnelse i «rave»-kulturen, hvor «club»-musikken er det som gjelder – og der slipper ikke vi, gamle menn inn.

Derfor har jeg måtte spille gjennom denne platen en rekke ganger for å få noe forhold til den musikken de fremfører. For her er det mye elektronikk og manipulerte instrumentlyder, i alle fall ikke jeg hører på til daglig. De sier selv de henter inspirasjon fra hip-hop, jazz og rock, og musikken er dansbar og relativt eksplosiv.

Låtene er, i hovedsak laget av vokalist Ragnhild Moan sammen med bassisten Erlend Andreas Tredal, og med gjennomgående, god hjelp av de andre musikerne. Musikken er fengende, og jeg savner egentlig bare blinkende scenelys i «skrivestuen» (som kan sees litt på en av de vedlagte videoene). Og jeg synes dette er et band som låter godt innenfor sitt segment. Det er fin balanse mellom de enkelte musikerne, vokalen er god og avslappet og uten teatralske elementer, og instrumentalistene løser denne musikken på aller beste måte.

Jeg tror at dette er et band som kan gjøre stor suksess på en rekke scener, ikke bare i Norge, men også ute i Europa og i de store byene. Samtidig som det er sterkt, internasjonalt potensiale over musikken, er det også noe norsk over det, som folk i andre land lenger sør på kloden vil elske.

Skal se at Jazzland har skutt en riktig gullfugl med å signe dette bandet!

Jan Granlie

Ragnhild Moan (v), Ask Vatn Strøm (g), David Andreas Emhjellen Paulsen (keys), Erlend Tredal (b), Sigmund Vestrheim (dr)

Skriv et svar