Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

BANGIN BÜLOWS NICE JAZZ QUARTET

«Bangin Bülows Nice Jazz Quartet»

Bangin Bülows Nice Jazz Quartet (BBNJQ) er tydeligvis et av de nye, unge, danske jazzensembler, som de senere årene har sprunget ut fra en av de danske jazzutdanningssteder. De har vært på turné i Vest-Afrika, og i april fikk de æren av å spille under den danske stormønstringen under Jazzahead i Bremen, foran alt som kan krype og gå av europeisk jazzekspertise (i alle fall for de som ikke oppholdt seg ute i friluft for å nettverke eller slukke tørsten).

Bandet består av gitaristen Mikas Bøgh, trommeslageren Frederik Bülow, pianisten Jon Døssing Bendixsen og bassisten Adrian Christensen, og den utsendte CD er deres debutalbum.

Nå har jeg spilt gjennom de fem sporene ett antall ganger, uten at jeg har blitt sittende med åpen munn og store øyne. Andresporet, «Desperado», har innimellom et fint stempel fra en del ECM-gitarister fra 80-tallet, og fungerer helt ok. «Beautiful Travis» har sterke inspirasjoner fra Vest-Afrika, spesielt ved original bruk av banjo. Men ellers går dette mer eller mindre i en jevn flyt. Med det mener jeg at det ikke er stort som rører meg ved denne innspillingen. Gode, unge musikere, ja vel, men hvor er energien og det som gjør at musikken rører ved noe i min store kropp. Dette er universitetsjazz fra fire musikere som kan sitt håndverk, men som ikke enda har klart å komme opp med komposisjoner som løfter innspillingen. Bandet er samspilt, og det er tydelig at de har brukt mye tid sammen i øvingsrommet, men det er dessverre ikke nok til at denne anmelderen lar seg overbevise.

Jan Granlie

Mikas Bøgh (g), Frederik Bülow (dr), Jon Dössing Bendixsen (p), Adrian Christensen (b)

Skriv et svar