Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

BEADY BELLE

«On my own»
JAZZLAND 377913-8

Den norske vokalisten Beady Belle har valgt å gjøre sin nye innspilling i New York. Her har hun funnet samarbeidspartnere som bassisten Reuben Rogers, trommeslageren Gregory Hutchinson og saksofonisten Joshua Redman (selv om jeg ikke tror Redman har vært i studio samtidig med Beady Belle). I tillegg har hun fått med Bugge Wesseltoft over dammen, mens bakgrunnsvokalistene, trompeteren Mathias Eick med flere nok sikkert har lagt på sine ting i etterkant.

Men det spiller ingen rolle. Alt er nesten i overkant profesjonelt gjort, og allerede på førstesporet kan man høre at hun er mer enn vanlig inspirert av Joni Mitchell, og særlig perioden hvor Mitchell gjorde de mer rocka albumene sine,  som «Night Ride Home», «Turbulent Indigo» og «Taming The Tiger».

Men det skal ikke på noen måte brukes mot Beady Belle. Hør bare på hvor vakkert det låter i andresporet «On my own», en nydelig ballade, hvor Belles altstemme kommer godt til sin rett, sammen med Joshua Redmans saksofon.

Ikke alle låtene fascinerer meg like mye, men innimellom, som for eksempel på den lekne «Bury», de vakre balladene «Almost», «Incompatible» og «Dear Hope», som er så tett opp til Joni Mitchell det nesten er mulig å komme, (og da mener jeg den beste perioden hos Mitchell som for eksempel albumet «Heijira»).

Medmusikerne er hele tiden solid på plass, og spesielt synes jeg Bugge Wesseltoft gjør en strålende jobb, og må ha vært en enorm støtte for Beady Belle under tiden i New York.

Beady Belles stemme er perfekt for denne musikken, og hun skriver mer enn godkjente tekster, hvor jeg spesielt ble fascinert av den fine «Last face».

Dette er blitt en fin plate fra Beady Belle, som bør ha potensiale til å selge mye i utlandet. Lyden og produksjonen låter amerikansk og ytterst proff, så her er det bare å håpe at det internasjonale markedet vil åpne seg opp.

Jan Granlie

Beady Belle (v), Bugge Wesseltoft (p, Fender Rhodes), Gregory Hudchinson (dr), Reuben Rogers (b), Joshua Redman (s), Mathias Eick (tp), Audun Sandvik (c), Fran Cathcart (g), Torun Eriksen, Anja Martine Mørk, Beady Belle (background v)

Skriv et svar