Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

BEATINGS ARE IN THE BODY

«Beatings are in the body»
EGEN UTGIVELSE

Den svenske vokalisten Erika Angell emigrerte for en del år siden til Canada, hvor hun har vært en av de mest spennende vokalistene innenfor den mer fritt improviserende musikken de senere årene. Nå er hun ute med ny plate sammen med bandet Beating Are In The Body, som foruten henne selv på vokal, består av pianisten og keyboardisten Rísin Adams og cellisten Peggy Lee, og sammen har de lagbet en spennende innspilling hvor platedistributøren sier kommer inn under samme paraply som ett av Angells andre prosjekter, Thus Owls, Sidsel Endresen, Maja Ratkje, Mary Margareth O’Hara og Judith Berkson. Og selv om jeg ikke helt klarer å plassere denne trioen inn i det selskapet, synes jeg de tre har laget en spennende og interessant innspilling.

Erika Angell er en utmerket vokalist, som vi første gang hørte på duo med bassisten Josef Kallerdahl i Josef & Erika. Men fra den melodiske musikken de lagde sammen og fram til den platen som surrer i spilleren, har hun utviklet seg en hel del. Stemmen har blitt mer «voksen» og fraseringene og improvisasjonene har utviklet seg til en personlig og fin kunst. Róisin Adams er en pianist, som også trakterer wurlitzer, vokal og sticks, er en utmerket tangentutøver som følger Angell helt til målstreken, og med Peggy Lee, en av Nord-Amerikas mest spennende cellister som tredje musiker, er vi nesten garantert lydhørt og fint cellospill.

Vi får 12 låter hvor de tre kommuniserer på et «strøkent» nivå. De forstår hverandre godt, og de 12 låtene følger hverandre fint, slik at lytteren får en fin opplevelse ved å lytte seg gjennom hele platen i ett. Jeg føler aat det er den rette måten å lytte til det de tre serverer av strålende musikk. For dette er en plate man ikke kun skal plukke ut enkelte spor på en eller annen strømmetjeneste, men sette seg ned og nyte hele platen i ett. Men helst skal man høre trioen på konsert. For de er alle med på å gi lytteren en stor musikkopplevelse, men nydelig vokal, kreativt og deilig keyboardspill og nesten himmelsk cellospill.

Musikken går fra det melodiske og deilige, til det frittgående og eksperimentelle, og hele veien føler jeg en helhet i det de gjør som dette til en svært lyttevennlig innspilling.

Jan Granlie

Erika Angell (v, prosessed v), Róisin Adams (p, wurlitzer, v, sticks), Peggy Lee (c, v, sticks)

Skriv et svar