Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

BEL TRIO

«Beyond Rivers»
LUNDGREN MUSIC RECORDS, LMCD030

Vi har tidligere på salt peanuts* anmeldt flere plater med den svenske gitaristen Gustav Lundgren. Den seneste, «Live at Fasching», hvor han samarbeider med bassisten Doug Weiss og trommeslageren Jorge Rossy, kom på i begynnelsen av dette merkelige året, og fikk god omtale hos oss (anmeldelsen kan du lese HER).

Omtrent samtidig, kom han ut med plate med Bel Trio, hvor han selv spiller gitar, Robert Erlandsson spiller bass og Niklas Bodin trakterer trommene. Innspillingen er gjort den 2. og 3. juni 2020, altså få måneder etter Fasching-jobben med de to utlendingene.

Vi får ni komposisjoner, hvor de fleste er gjort av bassist Erlandsson, men også med noen bidrag fra Lundgren. Musikken befinner seg litt i samme landskap som liveinnspillingen fra Fasching, men jeg føler det er en større «sikkerhet» hos de tre musikerne her, på den måten at vi her møter tre musikere som kjenner hverandre og hverandres musikalske ideer godt.

De tre befinner seg godt innenfor det landskapet man finner flere av 60-tallets gitarhelter fra USA. Litt Wes Montgomery, litt Jim Hall, litt Grant Green osv.

Jeg synes både Erlandsson og Lundgren skriver fine komposisjoner, og de tre musikerne er utmerkede solister og ensemblemusikere. Men det er Lundgren som framstår som den store «stjerna» i trioen. Det er i hans solier at dette virkelig er internasjonal jazz av fremste merke, mens de to andre kommer litt i bakgrunnen.

Men både Erlandsson og Lundgren skal ha kreditt for at de skriver fine komposisjoner, som alle tre improviserer fint over. Og fra Erlandssons «In the Dessert» som åpner med varme og inderlighet, til de avslutter med Lundgrens «October Song», er dette en fin samling låter som passer perfekt forden varme tiden vi nå går inn i.

Det eneste jeg har å utsette på produksjonen er at både bass og trommer ligger litt for langt bak i lydbildet, slik at de får en litt for underordnet rolle i det hele. For de fortjener å komme like godt fram som Lundgren i de fine komposisjonene.

Jan Granlie

Gustav Lundgren (g), Robert Erlandsson (b), Niklas Bodin (dr)

Skriv et svar