Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

BENREDDIK

«Gjemsel»
NORCD 1554

De er norske, unge og friske, de sju musikerne i Stavanger-baserte BenReddik. Med vokal, bass og trommer og fire blåsere, er det nesten storbandaktig musikk BenReddik serverer. En kunne kanskje mistenkt at låtene var vokalbaserte, men det gjelder ikke alle låtene, for Maria Therese Jacobsen bruker stemmen sin også som et rent musikkinstrument der hun synger temaene sammen med blåserekka.

Nå skal jeg innrømme at jeg synes det fungerer bare sånn måtelig, og at det blir mer dynamikk i musikken når Jacobsen leker seg med sine egne melodilinjer i stedet for å herme etter blåserne. Den flotte og klare stemmen hennes er ikke helt ulik Siri Nilsen sin, men den kan også sende tankene i retning folkemusikken, da den nesten er kjemisk fri for bruk av vibrato.

Musikken er melodisk, men ikke på en slik «standardjazzaktig» måte. Solopartiene fordeles godt mellom både trombonister og saksofonister, og det er partier som virkelig sitter. I tillegg unnlater ikke de fire å trøkke skikkelig til sammen når det trengs.

«Gjemsel» er kanskje ikke en helt umiddelbar plate som sitter ved første lytt, men gir man den litt tid og konsentrasjon er sjansen stor for at du finner tilbake til den i platebunken igjen og igjen. Tittelsporet og «Professoren» er mine to store favoritter, uten at det skal sees på som noen fasit. BenReddik er vel verdt en lytt.

Roy Ervin Solstad

Maria Therese Jacobsen (v), Camilla Hole (s), Håkon Hagen Knudsen (s, bass cl), Magnus Murphy Joelson (tb), Johannes Fosse Solvang (tb), Morten Berger Stai (b), Knut Kvifte Nesheim (dr)

Skriv et svar