Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

CHRISTIAN VUUST / AARON PARKS

«Storytelling»
AERO MUSIC AERO 010
CD OG BOK

I de senere årene er det flere som har valgt å utgi CDene sine som en slags bok. Det er enten tekster, bilder eller annet relevant materiale, som ellers plasseres i coverheftet, men som blir enklere og bedre å lese i bokformat (det eneste problemet er å få plass i CD-hylla).

Nå vet jeg ikke hvordan det er med moms-reglene i Sverige og Danmark (det er musikere fra disse landa som i hovedsak lager slike prosjekter), men hvis det er momsfritak på bøker og ikke på CDer (som i Norge), så er dette en knakende god idé.

På «Storytelling» møter vi saksofonisten Christian Vuust fra Århus, sammen med pianisten Aaron Parks fra Sambandstatene, men som er en flittig gjest i Danmark.

De gjør noen eldre, danske, folkekjære melodier som Steftoft og Müllers «Månestrålen», Carl Nielsen og Johannes Jørgensens «Sænk kun dit hoved, du blomst», den tradisjonelle «En yndig og frydefuld sommertid», slageren «Vårvise» fra Sebastian (som han også gjorde med Sissel Kyrkjebø) og standarder som «Foolin’ Myself», «The Man I Love», «Ghost of Yesterday» og «Gone with the Wind».

Alt blir presentert i et neddempet kammermusikalsk landskap, og de to musikerne passer godt til hverandre. Og det er fint å høre amerikanske Parks bevege seg så lett og ledig i den danske folkesjela. Vuust har det hele inne med morsmelka, særlig de danske melodiene, hvor de fleste sikkert var barnelærdom.

Men jeg synes det fungerer best i de amerikanske standardene. Noe som kan skyldes at det er melodier jeg kjenner bedre enn de danske låtene, selv om jeg har «Vårvise» i flere versjoner på plate med Sebastian. Men det skal noe til å overgå klassikere som «Gone with the Wind» og «Foolin’ Myself», og de danske låtene er jo i utgangspunktet ikke jazz- eller musikalmelodier, så det kan selvsagt ha noe med det å gjøre.

Likevel er dette blitt en flott innspilling, som viser to musikere som trives i hverandres selskap.

I tillegg til CDen får vi en fin bok med en introduksjon til prosjektet av Christian Vuust, en kort fortelling pluss diktet «Jazz» av lyrikeren Peter Laugesen, og tekster og forklaring til alle sangene. Og all teksten er forbilledlig gjort både på dansk og engelsk.

Dette er blitt en strålende pakke som vil være den perfekte gave til en person du liker, eller du kan beholde den selv og nyte det fine duospillet på disse 11 låtene.

Jan Granlie

Christian Vuust (s), Aaron Parks (p)

Skriv et svar