Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

CHRISTOPH IRNIGER PILGRIM

«Italian Circus Story»
INTAKT CD 238

Tenorsaksofonisten Christoph Irniger ble født i Zurich i 1979. Mellom 2000-2006 studerte han musikk i Zurich og Lucerne. I årene som fulgte jobbet han regelmessig i Berlin og New York, blant annet tok han timer med Dave Liebman, Mark Turner og Ari Hoenig.

Hans debutalbum «Chat Noir» (BRAMBUS Records, 2008) fikk god omtale både i sveitsisk og utenlandsk presse.

Kvartetten Pilgrim har han jobbet med siden 2009, og «Italian Circus Story» er bandets andre album på Intakt Records. Besetningen har endret seg noe siden debuten, men musikken er hele veien Irnigers.

På årets utgivelse møter vi gitaristen Dave Gisler, pianisten Stefan Aaby, bassisten Raffaele Bossard og trommeslageren Michi Stulz, som bidrar godt til å gjøre Irnigers komposisjoner både interessante og utfordrende.

De som har fulgt Irniger noen år, hevder at han er den mest spennende stemmen innenfor den sveitsiske jazzen, noe det er vanskelig å motbevise, siden vi ikke har kontroll på alt som skjer i fjellandet, men at han er en interessant stemme, kan vi være enige om.

Hans saksofontone er «tung», og ligger og vaker i landskapet til flere av de frittgående saksofonistene vi fra tid til annen hører fra Chicago. Bandet han omgir seg med utfordrer kapellmesteren like mye som hverandre, og musikken er hele veien fabulerende og søkende.

Det låter hele veien veldig mellom-europeisk. Musikk kan virke litt «sær», på den måten at musikerne forventer at man skal sitte konsentrert å lytte hele veien. Man slipper ikke unna, på en måte.

Alle medmusikantene er på plass med fint spill, spesielt har jeg sans for pianisten Stefan Aabys effektive soloer.

Ei utfordrende plate, på mange måter, men gir du Irninger og hans gode venner tid, så vil denne platen vokse seg stor og sterk.

Jan Granlie

Christoph Irniger (ts), Dave Gisler (g), Stefan Aaby (p), Raffaele Bossard (b), Michi Stulz (dr)

Skriv et svar