Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

CHRISTOPH IRNINGER TRIO

«Octopus»
INTAKT CD 253

Det er bare å bryte sammen og tilstå, men jeg er nok ikke den som kjenner best til saksofonister fra Zurich. Riktignok kjenner jeg en saksofonist som bor der, men hun er opprinnelig fra Tyskland, så hun regnes ikke med.

Men Christoph Irniger kommer fra Zurich. Han studerte i byen, men har senere oppholdt seg i perioder både i Berlin og New York. I New York har han tatt timer med bl.a. Dave Liebman, Mark Turner og Ari Hoenig, og han har spilt med bl.a. trompeteren Dave Douglas, trombonisten Nils Wogram og en rekke andre interessante jazzmusikere, og «Octupus» er hans andre innspilling med trioen på INTAKT. Den første het «Gowanus Canal». På INTAKT har han også har gjort innspillingen «Italian Circus Story» med sitt Pilgrim-band.

Han har dessverre en litt spesiell tone i tenorsaksofonen, som jeg har litt vanskelig med å like. Ikke det at tonen er så veldig original, men den blir litt puslete og «skoleflink», hvis du skjønner hva jeg mener? Han kan nesten minne litt om Stan Getz i tonen, men musikken han lager ligger på et helt annet plan enn salige Getz.

Her er det moderne akustisk jazz for alle penga. Han skriver fine og interessante låter, bl.a. den fine «Ocean Avanue». Han har gjort de fleste låtene bortsett fra to, som han har overlatt til bassisten Raffaele Bossard, som også er en dyktig komponist og bassist. Soloen hans i tredjesporet «Dovescape» er nydelig.

Men alt i alt en litt likegyldig innspilling, med en del fine anløp, men med litt uengasjerende spill.

Jan Granlie

Christoph Irniger (ts), Raffaele Bossard (b), Ziv Ravitz (dr)

Skriv et svar