Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

CYRILLE AIMÉE

«it’s a good day»
MACKAVENUE MAC 1087

Vokalisten Cyrille Aimée vokste opp i Frankrike med fransk far og mor fra Den Dominikanske Republikk. Som et svært nysgjerrig barn i Samois-sur-Seine, snek hun seg ut etter leggetid for å oppsøke de mange sigøynerleirene i området. Her falt hun raskt for sigøynermusikken og sigøynernes livsstil, og noen år senere begynte hun å synge på gatehjørnene med venner mens de reiste over hele Europa. Midt i en slik reise oppdaget hun Montreux Jazz Festival, og etter kort tid vant hun en konkurranse for vokalister på festivalen, som var med på å finansiere hennes debutalbum. Hun nådde finalen i den franske versjonen av «Idol», men da hun ikke fikk velge fritt hva hun ville synge, trakk hun seg fra konkurransen.

Nå gjør hun turneer over hele verden med bandet sitt, i tillegg til at hun gjør duojobber med gitaristen Diego Figueiredo.

«it’s a good day» er hennes sjette plate i eget navn, som inkluderer liveinnspilling på Birdland, samarbeid med Chicago Jazz Orchestra, liveinnspilling på Smalls og to plater i samarbeide med Figueiredo.

På hennes nyeste langspiller møter vi henne med hennes faste band, bestående av Adrien Moignard, guitar, Michael Valeanu, guitar, Guilherme Monteiro, guitar, Sam Anning, bass og Rajiv Jayaweera, drums, i et utvalg egne låter, samt noen mer eller mindre kjente standarder («Where Or When» av Richard Rodgers, «It’s A Good Day» av Peggie Lee, Ellingtons «Caravan», Richards «Young at Heart» osv).

Hennes stemme kan minne om svenske Lisa Ekdahl, uten at man skal trekke sammenligningen altfor langt. Stemmen er litt barnslig og naiv, men det fungerer bedre og bedre etter hvert som man lytter. Noen låter gjøres på fransk, mens hoveddelen er på engelsk. Musikerne kan sin sigøynermusikk til fingerspissene, og med tre akustiske gitarer, bass og trommer, blir dette vennlig, lett og ledig. Hør bare på den nydelige «Young at Heart», hvor det svinger upåklagelig fra Aimées sensuelle stemme, eller på «Love Me, Or Leave Me», hvor gitaristene virkelig får boltre seg.

Dette er blitt den helt perfekte plata for en søndag formiddag, enten sola steker eller vinden uler utenfor husveggene. Og for dere som arrangerer festivaler for denne typen musikk, som for eksempel Jon Larsen og Miloud Guiderk og deres Django-festival på Cosmopolite i Oslo; er det bare å kontakte agenten umiddelbart. For dette er musikk som får en i godt humør.

Jan Granlie

Cyrille Aimée (v), Adrien Moignard (g), Michael Valeanu (g), Guilherme Monteiro (g), Sam Anning (b), Rajiv Jayaweera (dr)

Skriv et svar