Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

DAVID ARTHUR SKINNER

«Skinner plays Skinner»
LOSEN RECORDS LOS 171-2

For noen år siden oppdaget jeg den danske pianisten Henrik Gunde, en teknisk briljant pianist som blant annet gjorde platen «Gunde on Garner», og som jeg tenker på hver gang jeg setter på ei ny plate med pianisten David Arthur Skinner. For rent musikalsk så befinner de to seg i noenlunde samme landskap, og med noen av de samme ideene. Skinner er også en briljant utøver, som ofte befinner seg i samme landskap som Henrik Gunde musikalsk.

På «Skinner plays Skinner», så spiller han kun egne komposisjoner, helt alene hos Jan Erik Kongshaug i Rainbow Stidio i Oslo den 29. og 30. november i 2016. Utenfor var vinteren i ferd med å legge seg over Oslo, og akkurat i den overgangsperioden mellom høst og vinter, må være den tristeste tiden i Oslo. Det er slaps i gatene, bilene spruter snø på fotgjengerne og det er trist og mørkt.

Men inne i Rainbow Studio finnes ikke snev av høst og vinter. Her er det godt og varmt, og Skinner sitter ved det velstemte Steinway-flygtelet og leker fra 10 vidunderlige melodier.

Det starter med «Diagonal Rag», og avslutter med «Ert», og i løpet av de 51 minuttene og 53 sekundene herligheten varer, har vi fått en konsert for solopiano, som er variert og spennende. Vi får flere rager, og det er vel bare den jazzen som ble laget innenfor den frie improvisasjonen, som ikke er med her.

Skinner er en glimrende pianist, og en tekniker av klasse, noe han viser i det utvalget av komposisjoner vi får på denne platen. Hyggelig!

Jan Granlie

David Arthur Skinner (p)

Skriv et svar