Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

DENSON / PILON / BLADE

«Finding Light»
RIDGEWAY RECORDS, RRCD018

Bassisten Jeff Denson kommer opprinnelig fra Arlington i Virginia, rett utenfor Washington D.C. og er født i 1976. Han vokste opp i en musikalsk familie, og begynte å spille altsaksofon da han var åtte år, men skiftet til el.bass i high school. Han var opphengt på el.bassister som Jaco Pastorius og Stanley Clarke, og i løpet av de siste 20 årene har han delt scene med musikere som Lee Konitz, Joe Lovano, Jane Ira Bloom, Dave Douglas, Joshua Redman, Ralph Alessi, Gerald Cleaver og mange flere.

Gitaristen Romain Pilon er født i Grenoble i Frankrike, og dro over «vannet» i 1998 for å studere ved Berklee. Mens han var i USA spilte han med trompeteren Christian Scott på hanhs første album, og delt scene med musikere som Warren Wolf, Esperanza Spalding og Lionel Loueke. Etter at han flyttet hjem til Frankrike, valgte han å bosette seg i Paris, hvor han startet sin egen trio, pluss at han var med å starte flere musikalske prosjekter, som har tatt han til en rekke klubber og festivaler rundt om i verden.

Trommeslageren Brian Blade, trenger neppe noen nærmere presentasjon for våre lesere. Han er en av de absolutt beste i trommefaget, og ved siden av flere egne, utmerkede innspillinger, har han medvirket på plater med Chick Corea, John Patitucci og Danilo Pérez, Joshua Redman, Brad Mehldau, Kenny Garrett, Daniel Lanois, Joni Mitchell, Wayne Shorter og ei røys med andre.

Dette er trioens andre plate sammen, etter utgivelsen Between Two Worlds, som kom i 2019, og musikalsk ligger den nye platen mye i det samme landskapet. Vi får seks komposisjoner av Denson, mens de resterende fire er gjort av Pilon. Innspillingen er gjort i Oakland den 17. og 18. januar i år, og lyden og produksjonen er den aller beste.

Og det er tre musikere som får gjort mye ut av komposisjonene. Naturlig nok blir det mye fokus på Pilons gitarspill, som i hovedsak er det melodiførende instrumentet på platen. Og han kan neppe ønske seg et bedre «komp» enn nettopp Denson og Blade. For dette «kompet» er solid som marmor gjennom alle de ti låtene, og mye ansvar blir egentlig lagt på Pilon og hans kreativitet i gitarspillet.

Nå er ikke dette en plate som utfordrer altfor mye. Det er derimot blitt en behagelig gitarplate, hvor Denson, heldigvis, holder seg til den akustiske bassen hele veien, og Blades lette og samtidig drivende spill er med på å løfte opp trioen til å yte det maksimale. Det har ført til at Finding Light er blitt en ytterst velspilt og deilig plate.

Jan Granlie

Jeff Denson (b), Romain Pilon (b), Brian Blade (dr)

Skriv et svar