Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

DESPREZ / DUBOC / LOUTELIER

«Tournesol»
DARK TREE DT06

Trioen med gitaristen Julien Desprez, bassisten Benjamin Duboc og perkusjonisten Julien Loutelier, er en eksperimenterende combo hvor dronemusikken står i høysetet. De holder til i Frankrike, og er etter hvert blitt viktige personer i utviklingen av denne nye musikkstilen.

Jeg kjenner ikke så godt til dem, men jeg vet at Duboc var med på innspillingen «En Corps», som fikk en viss oppmerksomhet, og han har mer enn nok å henge fingrene i innenfor den nyere, franske jazzen. Julien Desprez finner vi bak gitaren i blant annet Fire! Orchestra, pianisten Eve Rissers White Dessert Orchestra og en rekke andre frittgående prosjekter, mens Julien Lotelier blant annet spiller med saksofonisten Emilie Parisien og Actuum.

Sammen har de her levert fra seg fire strekk som man må være veldig til stede for å få noe ut av. Det er tre megadyktige musikere, med enomt store og lyttende ører, og sammen skaper de en form for dronemusikk som er spennende, men som aldri kommer til å nå de store massene.

Aller helst skulle man vært tilstede på konsert med disse tre. Det er da man får best utbytte av denne, til tider litt stillestående musikken, hvor alt foregår i det stille, med unntak av på sistesporet «s’ouvre» hvor de drar til litt, og hvor instrumenter og lyder glir over i hverandre.

Musikken ville garantert fungert godt i en eller annen skrekkfilm, men å sette seg ned en kveld, med noe godt i glasset og nyte denne musikken, vet jeg ikke om jeg vil anbefale noen å gjøre. I alle fall ikke nå hvor lyset vender tilbake og varmen kommer smygende. Men kanskje til vinteren, når vinden uler på utsiden av huset og det er mørkt.

Men det er flott gjennomført. De lefler ikke med publikum, og står på sitt til siste tone.

Jan Granlie

Julien Desprez (g), Benjamin Duboc (b), Julien Loutelier (perc)

Skriv et svar