Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

DINOSAUR

«Together, As One»
EDITION RECORDS EDN1078

En av de mest interessante, unge, britiske jazzmusikere i dag, er trompeteren Laura Jurd. Hun er en av fire i den spennende kvartetten Dinosaur, som nå er ute med sitt debutalbum på Edition Records, som har gjort denne innspillingen i samarbeid med BBC Radio 3s, «New Generation Artists»-program.

Ved siden av Jurd, hører vi også keyboardisten Elliot Galvin, bassisten Conor Chaplin og trommeslageren Corrie Dick. All musikken er skrevet av Jurd, og det er ingen tvil om at hennes trompetspill er inspirert av engelskmannen Kenny Wheeler.

Vi får åtte komposisjoner, som, på grunn av bruken av Fender Rhodes og elbass, blir litt 80-talls, men siden det er gjort så bra som her, så spiller ikke det noen rolle. Hvis man tar utgangspunkt i Kenny Wheelers plate «Gnu High» og kobler den opp mot noen av Chick Coreas plater med Return to Forever, så har man omtrentlig det landskapet Dinosaur beveger seg innenfor.

Jeg synes Jurd skriver kreative og fine låter. Det musikalske landskapet blir litt ECMsk, og er derfor ikke nyskapende, sånn i utgangspunktet, men jeg synes Jurd gjør noen nesten umerkelige grep som gjør dette lekkert og fristende. Hør for eksempel på det fine andresporet, «Robin». Her skjer det spennende ting!

Kan hende har det også noe å gjøre med den gode produksjonen, og når platen er utgitt på Edition Records, så vet vi at det meste er i trygge hender hos platedirektør Dave Stapleton.

I de siste årene er det kommet mange britiske, hippe band, som retter seg mot det ungdommelige publikummet. Jeg må si at Dinosaur er et av de beste eksemplene på at det kan gjøres uten å gå bort fra ideen om å lage en ren jazzplate, i stedet for å leke altfor mye med rocken, som jeg synes en del britiske band har gjort litt for ofte de senere årene.
Dinosaur har med «Together As One» gjort en fin plate, som overrasker, og som kommer til å bli spilt mye i heimen framover.

Jan Granlie

Laura Jurd (tp), Elliot Galvin (Fender Rhodes, org), Conor Chaplin (b), Corrie Dick (dr)

Skriv et svar