Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

DOGLIFE

«Doglife»
OMLOTT MLR 005

I løpet av de siste årene er det flere kvinnelige, svenske instrumentalister som har meldt seg på jazzarenaen. Sammen med vokalister, pianister og bassister, finner vi også de to saksofonistene Elin Larsson og Anna Högberg.

Anna Högberg gjorde seg sterkt bemerket under fjorårets «Jazzkatt»-galla i Stockholm med sitt rene kvinneband, Attack! Senere har vi også hørt henne i den flotte ornette Coleman-inspirerte kvartetten Se & Hör, som fra tid til annen er å høre på klubber og festivaler rundt om i Norden.

Nå er hun ute med ny plate sammen med trioen Doglife. Her spiller hun sammen med bassisten Finn Loxbo og trommeslageren Mårten Magnefors, og musikken ligger tett opptil det vi har fått fra The Thing og andre prosjekter hvor Mats Gustafsson, Ingebrigt Håker Flaten og Paal Nilssen-Love er involvert.

Anna Högberg har helt klart arven etter Gustafsson, Brötzmann, Vandermark og andre i bakhodet når hun tenker musikk. Hun kan mer enn gjerne bli disse råtassenes arvtager. Hun har en flott og fyldig tone i de forskjellige saksofonene, og hennes ideer og improvisasjoner holder mer enn godt nok mål.

Bassisten Finn Loxbo trakterer elbass i dette prosjektet. Det gjør han med stor overbevisning, selv om jeg synes han ligger litt langt tilbake i miksingen på denne innspillingen.

Trommeslageren Mårten Magnefors har mye av Nilssen-Love i energien han får ut. Han raser av gårde,på samme måte som «forbildet», og sammen blir dette en utrolig fin miks. Innimellom minner de også sterkt om salige Air (Henry Threadgill, Steve McCall og Fred Hopkins), særlig i de partiene hvor de roer litt ned.

Doglife er et band som bør få en masse spillejobber på jazzklubber og –festivaler framover. Og dukker de opp på en scene i nærheten av der du oppholder deg, så vet du hva du skal gjøre den kvelden. En strålende innspilling fra et fantastisk fint, svensk band.

Jan Granlie

Anna Högberg (s), Finn Loxbo (elb), Mårten Magnefors (dr)

Skriv et svar