Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

EIVIND AARSET

«I.E.»
JAZZLAND 0602547307248

Gitaristen Eivind Aarset har helt siden «den norske bølgen» skyldte over verden, vært en viktig del av den nyere jazzen både i hjemlandet og i Europa. Han har ikke gjort altfor mye ut av seg på egen hånd (dette er hans sjuende innspilling i eget navn), men han har vært med å sette preg på en rekke konserter og plater med kremen av de «nye» norske jazzmusikerne de seneste ti-tjue årene.

Mange vil kjenne han som lydlegger på plater og konserter med Nils Petter Molvær («Khmer»), Bugge Wesseltoft, Mari Boine, Rebekka Bakken, Ketil Bjørnstad, Jan Gunnar Hoff, og utlendinger som Paolo Fresu, Marilyn Mazur og Dhafer Youssef.

På sis seneste langspiller er de viktigste samarbeidspartnerne trommeslagerne Erland Dahlen og Wetle Holte, bassisten Audun Erlien og live sampleren Jan Bang. I tillegg medvirker en rekke andre musikere på enkeltspor.

Musikken er blitt mer «nedpå» og ettertenksom enn på hans senere plater. Hans gitarspill er strålende hele veien, og hans evne til å lage lyrisk musikk ved hjelp av relativt lange gitarlinjer vises godt.

Fra start til mål er dette blitt en vakker innspilling. Men det er ikke smukt og nedpå hele veien. Innimellom rykker det til i rockefoten til Aarset, som får lyttere med søvnmangel til å våkne opp av dvalen.

Vi fåt ni komposisjoner, hvorav en, «Wandelust» er en tredelt, flott sak.

Aarset har hatt hovedansvaret for alle låtene, men har benyttet flesre av medmusikantene som medkomponister på flere av låtene. For eksempel er «Wanderlust» er opprinnelig basert på et riff av Ole Henrik Giørtz.

«I.E.» er kanskje blitt Eivins Aarsets fineste og mest varierte og fineste innspilling i eget navn til nå. Musikken er svevende og lyrisk, men samtidig også tøff så det rekker. De andre musikerne på plata er med på å gjøre musikken til Aarset til en fryd for øret, og kanskje er en av årets norske plateinnspillinger endelig på markedet!

Jan Granlie

Eivind Aarset (g, elec), Erland Dahlen (dr, perc, dulc, g,), Wetle Holte (dr, perc, dulc), Audun Erlien (b, keys), Jan Bang (live sampling), Lorenzo Esposito Fornasari (v, whistling), Jan Galega Brönniman (contrabcl), Michele Rabbia (digital sound), Geir Lysne (cond), Sindre Hotvedt (prog), Helge Sunde (tb), Frank Brodahl (tp), Stian Aareskjold (tp), Hans Georg Gunnarstorp (tb), Torild Grytting (tb), Roger Fjeldet (tuba)

Skriv et svar