Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

ELIF CAGLAR

«Misfit»
NU-DC RECORDS NUDC0003

Vi må vel innrømme at vi ikke har vært veldig aktive på å anmelde tyrkisk jazz på salt-peanuts.eu. Og det er ikke fordi vi ikke har vært interesserte, men heller at det ikke akkurat regner inn med musikk fra landet til redaksjonen.

Men nå har vi fått platen «Misfit» med vokalisten Elif Çağlar fra Istanbul. Noe særlig mer enn det kjenner vi heller ikkie til denne damen med den store hårpryden.

Men hennes innspilling, «Misfit» har hun vært og gjort i Brooklyn Recording «over there», og musikerne kommer både fra Tyrkia og USA.

Pianisten, som etter hvert er med på det meste, Aaron Parks er med. Det samme er trommeslageren Eric Harland, som begge har latt seg friste av den tyrkiske «pepperen». I tillegg har hun tatt med seg bassisten Harish Raghavan, saksofonisten Ilhan Ersahin, som vi har hørt i flere sammenhenger, og som vel er den tyrkiske musikeren av i dag vi har hørt mest, trompeteren Imer Demier og gitaristen Cenk Erdogan i 10 låter vokalisten har skrevet selv.

Når jeg satte på denne platen første gang, så hadde jeg et håp om at Çağlar skulle lure Parks og Harland ut på flere litt merkelige taktarter, og at det ville «brenne» litt under føttene på de to. Men der tok jeg grundig feil.

På «Misfit» får vi et knippe låter som er erkeamerikanske, og som heller ikke swinger spesielt. Det kan godt hende at Çağlar er en helt ok vokalist, men noen stor låtskriver er hun dessverre ikke.

Musikken blir liggende i det litt popaktige, og selv om musikerne gjør så godt de kan for å få dette til å låte som jazz, så fungerer det bare halvveis.

Alt er gjort på engelsk, og hun behersker språket helt ok, men å komme fra et såpass rikt musikkland som Tyrkia, og ikke gjøre dette mer personlig enn tilfellet er her, synes jeg slett ikke noe om. Hun vil kanskje selge helt ok i USA og i hjemlandet, og mye av stoffet her har et visst radiopotensiale, men bortsett fra det…

Jan Granlie

Elif Çağlar (v), Aaron Parks (p), Eric Harland (dr), Harish Raghavan (b), Ilhan Ersahin (s), Imer Demier (tp), Cenk Erdogan (g)

Skriv et svar