Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

ELMO HOPE TRIO

«Plays His Own Compositions»
FRESH SOUND FSR-CD-411

Pianisten Elmo Hope, har for mange passert et godt stykke under radaren. Og det er synd, for han var en eminent pianist fra han debuterte på plate med Elmo Hope Trio i 1953, til hans siste innspillinger «Last Sessions» i 1966.

På «Plays His Own Compositions» får vi 12 komposisjoner fra New York i 1961, vor han spiller med sin trio fra den tiden, med bassisten Paul Chambers og trommeslageren Philly Joe Jones. I tillegg får vi tre spor hvor han har med bassisten Edward Warren og trommeslageren Granville Hogan.

Hope var en typisk bop-pianist, og en av grunnene til at han havnet litt under radaren, kan være at konkurransen på den tiden var knallhard. Men han rakk å gjøre flere innspillinger med saksofonisten Lou Donaldson, platen «Moving Out» med Sonny Rollins, «Lights Out!» med Jackie McLean, et par plater med Curtis Counce og et par med Harold Land.

Elmo Hope skrev fine komposisjoner, og selv om han ikke var den store improvisatøren, så fungerer hans lette og fine spill godt i en triosammenheng som dette. Og med Paul Chambers og Philly Joe Jones, så er i alle fall kompet på plass.

Vi får 12 komposisjoner som alle er nedskrevet av Elmo Hope. Musikken er tidligere utgitt på selskapene Celebrity og Beacon, men har vært vanskelige å oppdrive i mange år. Musikken er hyggelig hele veien, og vi har fått en innspilling som viser at Elmo Hope var en musiker man mer enn gjerne kan høre på. Hans pianospill er oversiktlig, og han har en egen evne til å lytte til de andre musikerne, og ikke kjøre sitt eget løp.

Hyggelig og en halv!

Jan Granlie

Elmo Hope (p), Paul Chambers (b), Edward Warren (b), Philly Joe Jones (dr), Granville Hogan (dr)

Skriv et svar