Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

EMILIA MÅRTENSSON

«Loredana»
BABEL RECORDS BDV19156

Vokalisten Emilia Mårtensson kommer fra Sverige, men har i mange år vært bosatt i England, hvor hun har gjort flere plater som har fått mye oppmerksomhet. Hun ble kåret til «Vocalist of the Year» i 2016 i «The Parlamentary Jazz Awards» i «Brexit-land», og hun har spilt med musikere som Iain Ballamy, Kit Downs, Eric Legnin og Jasper Høiby med flere, og har også gjort en plate med ELDA Trio med den brasilianske perkusjonisten Adriano Adewale og den slovakiske accordionspilleren Janez Dovc.

Nå er hun ute med platen «Loredana», hvor hun samarbeider med Luca Boscagin på gitar, Fulvio Sigurta på trompet og elektronikk, perkusjonisten Adriano Adewale og bassisten Chris Hyson, og vi får en god blanding av Mårtenssons egne låter, noen låter gjort av andre, pluss den tradisjonelle, svenske folketonen «Jag unnar dej ändå allt godt».

I forhold til flere av Mårtenssons tidligere plater jeg har hørt, blant annet den fine platen «Ana», synes jeg hun denne gangen beveger seg nærmere den engelske popmusikken i sitt uttrykk. Ikke slik som mange skandinaviske vokalister ofte gjør, med å lage noe i grenselandet mellom pop/rock og electronica, men mer i jazzpoplandskapet (et ytterst dårlig begrep) som for eksempel Silje Nergaard i Norge.

Mårtensson synger med en klokkeklar stemme som er produsert såpass godt at det virker overbevisende. I tillegg omgir hun seg med gode medmusikere, som legger til akkurat det som skal til, for at dette skal høres sommerlig og fint ut.

Musikken varierer fra det litt svevende til de rene, gode popmelodiene, og tittelsporet, «Loredana» utmerker seg med deilig vokal og fint, latingitar, sammen med den svenske folkemelodien «Jag unnar dej ändå allt gott», som skiller seg litt ut fra resten på grunn av melodien og den  fine vokalen.

«Loredana» er blitt en fin vokalplate som ikke setter nye standarder innenfor vokalmusikken, men som er ytterst behagelig å lytte til mens varmegradene er i ferd med å gi oss enda noen dager med sommer..

Jan Granlie

Emilia Mårtensson (v), Luca Boscagin (g), Fulvio Sigurta (tp, elec), Adriano Adewale (perc), Chris Hyson (b)

Skriv et svar