Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

EQUILIBRIUM

«Liquid Light»
SONGLINES SOL 1608-2

Sissel Vera Pettersen er en norsk sangerinne som har gjort danske av seg. O getter mange år I kongens by, har hun etablert seg som en av de mange dyktige vokalistene i landet. I bandet Equilibrium har han holdt det gående sammen med gitaristen Mikkel Ploug i en rekke år, mest som duo, men i de senere årene også i selskap med den nederlandske klarinettisten Joachim Badenhorst (se anmeldelsen av Clean Feed-innspillingen LAMA + Joachim Badenhorst litt lenger ned på siden).

Musikken som blir gjort i duoen Equilibrium er mye preget av elektronikk, som blir laget på Pettersens maskiner. Og sammen med bl.a. akustisk gitar og klarinett/bass klarinett, så får vi et originalt og tiltalende lydbilde. Og gitar og klarinett sammen med Pettersens klare og rene ordløse sang blir veldig nordisk og vakkert.

Musikken er åpen og den har stor takhøyde, og alle de 15 sporene har en tendens til å gi mye til lytteren. Dette er musikk hvor man blir sittende med øynene lukket å drømme seg bort. Og jeg er sikker på at alle som lar denne musikken komme til seg, vil oppleve forskjellige ting med å lytte konsentrert til musikken.

Jeg har allerede nevnt Pettersens nydelige og åpne stemme, som har et toneleie som kunne bragt henne rett til topps i den norske folkemusikken. I tillegg spiller hun fint sopransaksofon der det er behov for det. Joachim Badenhorst er et unikum på klarinettene. Hans tone er vakker og han er full av god kreativitet. Mikkel Ploug er den som holder det hele sammen, både med sitt vare spill på den elektriske gitaren og når han tar førersetet med den akustiske.

Dette er utvilsomt musikk man skal lytte til. Dette er ikke musikk som skal surre og gå mens man tar fredagsvasken eller mens man leser avisen. Dette er lyttemusikk (slik all god musikk er), og gir man de tre sjansen, så griper de den umiddelbart.

En meditativ og vakker plate fra noe av det interessante som skjer på plate- og konsertfronten i Danmark nå om dagen.

Jan Granlie

Sissel Vera Pettersen (v, live elec, ss, singing bowls), Joachim Badenhorst (cl, bcl), Mikkel Ploug (g)

Skriv et svar