Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

ERIK THORMOD HALVORSEN QNT

«Uppercase»
LOSEN RECORDS LOS 138-2

Av og til, når man skal skrive anmeldelser av nye plater, så melder et stort problem seg: Skal man vurdere alle plater med de samme kvalitetskrav, eller skal man ta høyde for at noen er verdensstjerner, mens andre er noe i nærheten av amatører eller semiprofesjonelle?

Dette problemet melder seg i det jeg setter meg ned for å skrive om trompeteren Erik Thormod Halvorsens plate.

Halvorsen er, hvis vi skal tro det vi finner om han på internett, svært aktiv innenfor en rekke deler av kulturlivet, i form av styreverv. Vi finner han innenfor dansekompanier, teatre og annet.

Han startet sin kvintett i 2008 etter at han og gitarist Knut Mikalsen hadde et ønske om å revitalisere mange års musikalsk samarbeid i et mindre format.

På «Uppercase» får vi servert låter skrevet av flere av musikerne, pluss standarder som «Love for Sale», «Close Enough for Love» (med en fin gitarsolo fra Louis Stewart), «Out of the Night Came You», «Old Folks» og «East of the Sun». Kvintetten er utvidet med flere musikere, som er med på å fargelegge musikken og gjøre lydbildet fyldigere.

Musikken ligger i swing/bebop-landskapet, og alt er helt greit spilt. Vi får helt ok soloer gjennom hele plata. Men allikevel er det noe som mangler på denne utgivelsen. Jeg savner trøkk og energi. Det virker som om musikerne leser rett av «blekkene», uten å tilføre særlig grad av personlighet. Men heldigvis er det noen som skiller seg ut, som saksofonisten Rune A. Nicolaysen på «Love for Sale». Ellers synes jeg dette blir veldig tett opp mot «Lette formiddagstoner» man hører på radio mens man tar oppvasken eller støvsuger.

Siden platen er nærmest overstrødd med dyktige musikere, hadde jeg ventet meg mer av fremførelsene. Arrangementene er gjennomgående bra, og de roper på energi, nesten hele veien.

Jan Granlie

Erik Thormod Halvorsen (tp, flh), Rune A. Nicolaysen (ts, fl), Freddy Hoel Nilsen (p), Knut Mikalsen (g), Louis Stewart (g), Frode Kjekstad (g), Sture Janson (b), Andreas Dreier (b), Lars Erik Norum (dr), Erik Jøkling (dr), Johan Bergli (bs), Harals Halvorsen (tb)

Skriv et svar