Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

ERNESTO CERVINI’S TURBOPROP

«Abundance»
ANZIC RECORDS ANZ-0063

Den kanadiske trommeslageren Ernesto Cervini, er en av hjernene bak platedistribusjonsselskapet Orange Grove Publicity, som forer oss med et utall kanadiske plater ukentlig. Men han er også er aktiv trommeslager, som er med i flere prosjekter, og han har egne band, blant annet Turboprop, som nå er ute med en ny innspilling.

Bandet består av altsaksofonisten Tara Davidson, som vi tidligere har skrevet rosende om her på salt-peanuts.eu, tenorsaksofonsiten Joel Frahm, trombonisten William Carn, pianisten Adrean Farrugia og bassisten Dan Loomis, i tillegg til Cervini leder det hele fra trommestolen.

Vi får åtte komposisjoner som starter med Tara Davidsons «The Queen», og fortsetter med «Tadd’s Delight» av Tadd Dameron, «My Shining Hour» av Harold Alden og Charlie Chaplins «Smile», før vi får bassisten Dan Loomis’ «Abundance Overture», pianisten Adrean Farrugias «The Ten Thousand Things» og Cervinis «Gramps», før de lander med Cervinis «Song for Cito».

Hele veien gjennom er dette en fin plate, hvor besetningen gjør at låtene høres litt «gammeldagse» ut. Med det mener jeg st vi får en bandsammensetning, sound og arrangementer som låter velig 60-talls, selv om de enkelte musikerne i soliene er helt «up to date».

Av solistene er det lett å fremheve Tara Davidsons fine altsaksofronspill. Men man kan gjerne også fremheve pianisten Adrean Farrugia, som leverer noen fine solier, samtidig som han er en stødig ensemblemusiker. I «Smile» får vi temaet på trombone, noe som passer denne komposisjonen godt, og i «Song for Cito» synes jeg Cervini selv styrer det hele som ledet han et storband.

Og det blir litt storband over låtene på platen. Mest på grunn av blåserarrangementene, som ligger tett på hverandre som om de var arrangert for et stort ensembel.

Det er blitt en hyggelig plate fra de kanadiske musikerne. Men noe nytt og revolusjonerende er det ikke musikalsk.

Jan Granlie

Tara Davidson (as), Joel Frahm (ts), William Carn (tb), Adrean Farrugia (p), Dan Koomis (b), Ernesto Cervini (dr)

[amazon_link asins=’B07GXCP1VC’ template=’salt-peanuts-amazon-link-NO’ store=’salt-peanuts-21′ marketplace=’UK’ link_id=’112ee36d-cbd8-11e8-a324-ef9bbbf37c96′]

Skriv et svar