Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

ESBEN BRANDT

«Constants»
GATEWAY MUSIC EBK02

Den danske gitaristen Esben Brandt har spilt gitar siden han var 12 år gammel. Sin utdannelse har han fra både USA, Sverige, Finland og hjemlandet. I fjor ga han ut platen «Silence and Sound» med kvartetten sin pluss Fredrik Ljungkvist på saksofon, mens han i år har han gitt ut en plate under eget navn. Selv om selve kvartetten med RJ Miller på trommer, Anders Christensen på bass og Tomasz Dabrowski på trompet er identisk på den forrige plata. Både komposisjonene og arrangementene er laget av Brandt selv, men særlig Dabrowski tar like mye oppmerksomhet, om enn ikke mer, enn frontmann Brandt. Det er ikke nødvendigvis noe dumt trekk, all den tid polakken spiller veldig flott.

Brandt selv gjør ingenting for å briljere med voldsomme solopartier der man nærmest blir sittende å lure på hvor fort det er mulig å spille. Brandt tar seg i stedet god tid, og har en stil der det er viktigere hvilke toner og harmonier han spiller enn hvor mange av dem han klarer å lire av seg.

Jeg må likevel innrømme at Brandt og resten av musikerne ikke klarer å fange meg helt. Jeg savner større variasjon i kvartettens uttrykk, noe som kanskje kunne kommet til uttrykk om noen av låtene var arrangert av andre enn Brandt selv. Nå blir det såpass ensformig at i hvert fall jeg litt for fort mister interessen. Ofte kan derimot flere gjennomlyttinger medføre et annet inntrykk enn de første man dannet seg, men selv etter fire-fem gjennomlyttinger får jeg ikke helt tak på denne plata. Men andre kan kanskje lykkes bedre?

Roy Ervin Solstad

Esben Brandt (g), RJ Miller (dr), Anders Christensen (b), Tomasz Dabrowski (tp)

Skriv et svar