Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

ESKE NØRRELYKKE

«Seqvens»
EGEN UTGIVELSE

Den danske bassisten Eske Nørrelykke har med «Seqvens» laget en ytterst original plate. Ikke bare på grunn av musikken, men også på grunn av formatet. Platen er en 10” vinyl, med musikk kun på den ene siden. Her fremfører han, sammen med sine medmusikere, en moderne collage av poesi (et dikt skrevet av den engelske poet Neil Bennum, som er radert inn i B-siden av platen) og musikk som kan sammenlignes med hva trompeteren Michael Mantler laget sammen med Carla Bley og New Composers Orchestra for mange år siden på WATT-etiketten.

Nørrelykke, som mange kjenner fra saksofonisten Jan Harbecks band, leder et lag av cellister, fiolinister, en bratsjist og en på electronica, gjennom Bennuns dikt på en fremragende og spennende måte. Musikken er eksperimentell og avantgardisisk og sammen med et av de vakreste og mest gjennomførte platecovere jeg har sett noen gang, går alt opp i en egen enhet.
Nørrelykke har lavet et verk, som kan stå som et monument i hans karriere, og en plate som ligger langt fra det man er vant til å høre fra ham til daglig.

Jan Granlie

Eske Nørrelykke (b), Jacob Kullberg (c), Mads Emil Nielses (elec), Neil Bennum (res), 2 celloer, 2 fioliner, 1 bratsj

 

Skriv et svar