Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

FIN / CALUMI / FOCHESATO / BATTAGLIA / MASETTO / MAMPRESO

«An Artist’s Life Manifesto»
AUT RECORDS, AUT092

Musikken vi får servert på An Artist’s Life Manifesto er en dokumentasjon av ett års kollektiv forskning på Marina Abramovics «An artist’s life manifesto». Forskningen fant sted under «Laboratori permanenti di ricerca musicale», et kunstnerisk og musikalsk forskningsprogram drevet av pianisten Stefano Battaglia.

Og vi får høre pianisten Battaglia i samspill med vokalisten Valentina Fin, altsaksofonisten Manuel Caliumi, tenorsaksofonisten Giovanni Fochesato, bassisten Nicolò Masetto og trommeslageren Filippo Mampreso. Innspillingen er gjort i Artesuono i Udinese den 30. oktober 2021, og selv om det er pianisten som har stått bak prosjektet, er dette et kollektivt verk, hvor det kollektive er hovedingrediensen.

Gjennom de sju improvisasjonene vi får på nesten 75 minutter, får vi kollektive melodier, hvor de hele tiden veksler om å ha føringen, alle med fine solier, og med Fins vokal som en viktig del av helheten.

Og hele veien er det nesten usigelig, vakker musikk vi får være med på. Og skal du sjekke ut kun en låt på platen, anbefaler jeg andresporet, «Solitude», med nydelig pianospill fra Battaglia.

Men dette er en innspilling man skal høre fra start til mål. For på mange måter henger alt sammen på en naturlig måte, selv om temperaturen og stemningen skifter fra låt til låt. Og hele veien er det kollektivt samarbeid av høy klasse, som gjør dette til en spennende og interessant plate.

Jan Granlie

Valentina Fin (v), Manuel Caliumi (as), Giovanni Fochesato (ts), Stefaano Battiglia (p), Nicolò Masetto (b), Filippo Mampreso (dr)

Skriv et svar