Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

FOYN / HESS / SOMMER

«Willow»
FOYN RECORDS FRCD301

Den norske vokalisten Live Foyn Friis, har holdt til i Danmark og i Aarhus i lengre tid, og har etter hvert opparbeidet seg et visst navn på den danske jazzscenen.

Nå har hun sluppet platen «Willow» sammen med et solid «hold» av danske musikere, og på platen møter vi pianisten Nikolaj Hess, bassisten Anders «AC» Christensen og trommeslageren Daniel Sommer, pluss saksofonisten og klarinettisten Lobos Soukup som bidrar på fem spor.

Det hele starter med klassikeren «Willow Weep For Me», i en temmelig original versjon, hvor melodien er litt unna slik vi er vant til å høre den. Og derfra og ut, får vi en god blanding av Foyn Friis’ egne komposisjoner og mer eller mindre kjente standarder som «Foolin’ Myself», «Someone To Watch Over Me», «Nice Work If You Can Get It», «Love Me Or Leave Me», «Long Ago (And Far Away» og «Solitude», men det er først og fremst Foyn Friis egne låter som gjør denne platen til noe mer enn et coveralbum.

Noen av hennes låter synes jeg fungerer godt, men jeg synes ikke stemmen hennes når helt opp til kvaliteten til musikerne hun omgir seg med. Men når hun for eksempel gjør Lawrence og Tinturins «Foolin’ Myself», så låter det helt ok, selv om stemmen blir litt for «tynn» i selskapet.

Og det synes jeg gjentar seg stort sett gjennom hele innspillingen. Dyktige musikere som vet nøyaktig hvordan dette skal gjøres, under hennes litt enerverende stemme. Hun forsøker seg med litt «scat»-sang innimellom, men skal du scatte, så skal du gjøre det skikkelig, og her synes jeg ikke det er godt nok, dessverre. I tillegg synes jeg hennes stemme er litt sløret, slik at det kan være vanskelig å oppfatte alle ordene.

Men musikerne hun omgir seg med, leverer varene på en fremragende måte. Hør bare på Soukups fine klarinettsolo på «Nice Work If You Can Get It». Det holder i lange baner.

Jeg tenkte et øyeblikk på om at jeg hadde vanskeligheter med å oppfatte ordene som ble sunget kunne ha noe med opptaket å gjøre, men det er gjort i det overordentlige The Village Studio ute i Vanløse og Thomas Vang har sittet bak spakene, så da er det ikke opptaket det er noe feil med!

Jan Granlie

Live Foyn Friis (v), Nikolaj Hess (p), Anders Christensen (b), Daniel Sommer (dr), Lobos Soukup (s, cl)

 

Skriv et svar