Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

FRANCESCO CATALDO

«Spaces»
ALFA MUSIC AFMCD160

Den italienske gitaristen Francesco Cataldo startet å spille gitar i svært ung alder. Han var først langt inne i klassisk-, rockog fusionland før han i 2000 begynte å studere jazzgitar, harmoni og komposisjon i Palermo. Siden da har han gjort konserter med ledende italienske og amerikanske musikere i mellomgenerasjonen.

Hans debutplate, «Lanuvio» kom i 2007. Nå er han igjen på plass med innspillingen «Spaces». Her har han alliert seg med flere av sine tidligere samarbeidspartnere. På piano hører vi en av undertegnedes italienske favoritter, Salvatore Bonafede, på saksofon hører vi David Binney og på bass Scott Colley. På trommer har han fått med seg Clarence Penn, mens cellisten Erik Friedlander gjester på et spor. Alle komposisjonene er gjort av Cataldo, med unntak av sjuendesporet, den vidunderlige «Vito» komponert av Bonafede og Friedlander.

Musikalsk befinner innspillingen seg godt innenfor det litt trauste, amerikanske uttrykket. Allikevel synes jeg Cataldos plate skiller seg litt ut fra massene, ved at han har valgt ytterst lyd høre og dyktige medspillere, somikke bare er med for pengenesskyld. Det fører til at vi lett kanhøre at dette ikke er en «vanligdag på kontoret», men at allemusikerne bidrar med kreativeinnspill. Spesielt liker jeg Bonafedeslydhøre pianospill og fine«innsmett» i solopartiene.

Cataldo spiller streit gitar, både elektrisk og på barytongitar. Han skriver fine låter, som dessverre i noen tilfeller blir litt for intetsigende.

Jeg skulle egentlig håpet at Cataldo hadde satt sterkere fingeravtrykk på musikken, og at personligheten hadde kommet enda bedre fram. Men dette er som bagateller å regne. Cataldo og hans venner har gjort ei fin plate i den amerikanske gitartradisjonen.

Jan Granlie

Francesco Cataldo (g, arr), David Binney (s), Salvatore Bonafede (p) Scott Colley (b), Eric Friedlander (c)

Skriv et svar