Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

FREDRIK KRONKVIST

«Monk Vibes»
CONNECTIVE CTV36535

Den svenske saksofonisten Fredrik Kronkvist, har i mange år dyrket en slags Phil Woods-tilnærming i musikken. På hans 12 innspilling i eget navn, «Monk Vibes» har han sammen med et amerikansk lag gjort komposisjoner av pianisten Thelonious Monk, uten piano!

Med seg har han vibrafonisten Jason Marsalis, en av de yngre sønnene i musikerfamilien Marsalis, og «Carsten Dahl-kompet» Reuben Rogers på bass og Gregory Hutchinson på trommer.

Å gjøre Monk-komposisjoner uten piano er en spennende øvelse. Og jeg synes Kronkvist løser oppgaven på en fortreffelig måte. Marsalis er, ved siden av Kronkvist den mest benyttede solisten. For meg er han et relativt nytt navn, og han overrasker positivt med fint og intelligent spill. Hør bare på hans fine integrering av «I’m Beginning To See the Light» i tredjelåta, den velkjente «Teo». Bassist Rogers er også fint på plass, selv om jeg synes bassen ligger litt langt bak i lydbildet. Trommeslager Hutchinson har ofte en tendens til å spille litt for mye, noe som forstyrrer litt av solospillet til de andre musikerne. Det blir litt som at man skrur på strømmen, og så er han i gang, og han stopper ikke før strømmen blir slått av. Men har er kreativ og spenstig i sitt spill, selv om det, som sagt, blir litt for mye av det gode – litt på samme måten som når han spiller med Carsten Dahl.

Likevel synes jeg dette er blitt en fin og interessant innspilling, og Kronkvist bør med denne innspillingen være sikret et navn også utenfor Sverige og Danmark.

Jan Granlie

Fredrik Kronkvist (as), Jason Marsalis (vib), Reuben Rogers (b), Gregory Hutchinson (dr)

Skriv et svar