Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

FREE RIDE

«Radio Galaksy»
GATEWAY RAD001

Trommeslageren Søren Jensen står som komponist for alle sporene på innspillingen «Radio Galaksy», hvor han samarbeider med bassisten Victor Krauss, gitaristen Aske Jacoby og keyboardisten Christoffer Jespersen, pluss gjestene Dennis Flacheberg (g), Mikkel Schnettler (perc), Lis Wessberg (tb) og vokalistene Jacob Dahn og Sara Broberg i seks komposisjoner.

Og hele veien gjennom forgår dette i et tilbakelent og vakkert landskap. Om det er jazz eller ikke betyr ingenting, bare det er vakker musikk. Og det synes jeg absolutt Jensen og hans «hold» av dyktige musikere har klart at lage. Innimellom får jeg en slags følelse av noe som kunne vært komponert av J.J. Cale eller Dire Straits. Men det har allikevel et helt eget uttrykk, som kombinerer de to med en slags café-aktig atmosfære.

En av grunnene for at dette låter fint, er bassisten Victor Krauss, som vi best kjenner fra sitt samarbeid med gitaristen Bill Frisell. Men han har også vært den stødige bassisten på innspillinger med Kenny Rogers, Dolly Parton, Natalie MacMaster og Allison Krauss. Hør bare på andresporet «Elephant Swing», og du vil forstå hvor jeg vil.

I tillegg vil jeg fremheve låten «Alone On Planet Earth», hvor vokalen godt kunne ha vært gjort av Leonard Cohen og en av hans bacingvokalister. En fin poplåt med fint trombonespill av Lis Wessberg.

«Radio Galaksy» er blitt en fin og tilbakelent plate, hvor all musikken kan nytes i godstolen, uten forstyrrelser. Her er det ingenting som opprører eller gjør lytteren oppbragt. Man kan bare sidtte der og skue utover et eller andet landskap og ha en god stund med vakker musikk, som berører, og som gjør en avslappet og rolig.

Jan Granlie

Victor Krauss (b), Aske Jacoby (g), Christoffer Jespersen (keys), Søren Jensen (dr), Dennis Flacheberg (g), Mikkel Scnettler (perc), Lis Wessberg (tb), Jacvob Dahn (v), Sara Broberg (v)

Skriv et svar