Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

HANS ULRIK

«Suite Of Time»
STUNT STUCD 15112

Grundtvigs kirke, på toppen av Bispebjerg nordvest i København fyller 75 år. Den ble bygget til minne om presten, dikteren og politikeren N.F.S. Grundtvig (1783-1872) av arkitekt Peder Vilhelm Jensen Klint (1853-1930).

Og det er denne kirken saksofonisten Hans Ulrik har valgt å hylle med sin seneste innspilling «Suite Of Time».

Ulrik er en av Danmarks mest anerkjente saksofonister som opp gjennom årene har utgitt en rekke flotte plater i samarbeid med navn som John Scofield, Peter Erskine, Eliane Elias, Lars Danielsson, Lars Jansson, Gary Peacock, Eivind Aarset, Steve Swallow, Emborg/Larsen Group, Marilyn Mazur Future Song, Radioens Big Band m.fl.

Her møter vi han sammen med Peter Rosendal på flugabone & wurlitzer, Henrik Gunde på piano, Kaspar Vadsholt på bass og Anders Mogensen på trommer. I tillegg har han fått med Marilyn Mazur på perkusjon på noen spor.

Musikken er i utgangspunktet et stykke fra det vi trodde. Vi hadde forventet en slags jazzifisert kirkemusikk, som ville tolke bygget på en interessant måte. I stedet har Ulrik kun valgt en melodi som har noe kirkelig ved seg, Carl Nielsens salme «Min Jesus, lad mit hjerte få».

Ellers låter dette som en helt vanlig plate fra den danske saksofonisten.

Men det er det for så vidt ingenting i veien med. Ulrik er en svært habil saksofonist, som lager gode melodier og som har en fin teknikk og tone i hornet. Og medspillerne er det heller ingenting å utsette på. Dette er rett og slett blitt en fin, akustisk jazzplate, som ikke har særlig mye å gjøre med Grundtvig-kirken (hør for eksempel på tredjesporet «Suite For Time Part 2»). Musikken trenger ikke oppleves i en kirke eller i noe annet «opphøyd» lokale. Dette er rett og slett fin jazzmusikk utført av ytterst dyktige musikere, hvor jeg synes pianist Henrik Gunde leverer utmerket spill hele veien, sammen med kapellmester Ulrik.

Jan Granlie

Hans Ulrik (ts, ss), Peter Rosendal (flb, wurlitzer), Henrik Gunde (p), Kaspar Vadsholt (b), Anders Mogensen (dr), Marilyn Mazur (perc)

Skriv et svar