Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

HELLSKOTTA

«Hellskotta»
PERIFERI RECORDS PRFRICD001

Lengst sørvest i Sverige i byen som for fotballidioter er mest kjent som hjembyen til Zlatan Ibrahimovic, Malmø, har det også dukket opp et fabelaktig jazzorkester ved navn Hellskotta. Uttalt betyr navnet det samme som «helsike» her hjemme, men den ekstra L’en i navnet er hentet fra navnet til den 53 år gamle saksofonisten og vokalisten Sofi Hellborg, mens gitarist Erik Skott nok vil få «skylda» for resten av navnet.

Uansett navn på band eller bandmedlemmer, er Hellskotta et jazzorkester som henter inspirasjon fra ulike musikksjangre. Her er det både funk, rock, world music, klassisk og hiphop. Det gjør bandet like musikalsk forutsigbart som maiværet på Østlandet i år. Musikken er utrolig groovy med en utrolig tøff rytmeseksjon, mens Hellborg, Skott og Göran Ambelli på trombone fyller ut lydbildet med temaer og flotte soli. Tre av de åtte låtene er skrevet av Sofi Hellborg, mens Erik Skott står for resten.

Begge to leverer solide bidrag, der Hellborgs «Talk Walk» nesten kan minne litt om Doobie Brothers «Long Train Running» takket være Erik Skott sitt gitarriff, mens Erik Skott sin komposisjon, «High 5», lar Sofi Hellborg briljere på saksofon. Det gjør for øvrig også Ambelli på sistnevnte låt. Det er strengt tatt fint lite å utsette på denne plata. Den er variert både i tempo og intensitet, men beholder hele tiden sin musikalske nerve. Jeg håper det ikke blir med bare en plate for Hellskotta, for jeg gleder meg allerede til oppfølgeren, og krysser fingrene for at disse fem flotte musikerne setter kursen for Norge slik at jeg kan få oppleve dem live også. Det tror jeg kan være en stor opplevelse. Løp og kjøp.

Roy Ervin Solstad

Sofi Hellborg (as, ss, perc), Erik Skott (g), Göran Abelli (tb), Robert Fuchs (b), Andres Baw (dr, samples)

Skriv et svar