Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

HOLUM TRIO

«Heim»
NORCD 1551

I disse dager legger den relativt ferske trioen Holum Trio, ut på turné rundt om i Norge. En trio bestående av musikere vi aldri har hørt om tidligere. Men jeg har alltid ment at det å få høre en nye konstellasjon av musikere, ofte kan virke forfriskende og, ikke minst overraskende.

Med trompet, bass og trommer, skaper Holum trio et originalt lydbilde vi ikke hører altfor ofte i dagens jazz. Og de tre har ikke gått i studio for å lage et album med «coverlåter». Tvert imot. Her er alle låtene skapt av trioens musikere. Mesteparten er laget av bandlederen Vegard K. Holum, mens Stian A. Andersen har laget to og Øystein Aarnes Vik har levert en.

Selv om låtene er tenkt ut av forskjellige musikere, er det allikevel en helhet i musikken. Det virker som de har kommet opp med idé, så har man utformet låtene sammen.

Musikken er i stor grad i medium tempo, og flere av dem swinger upåklagelig. Lydbildet er åpent og enkelt, noe som gjør at man får tid til å tenke mens man lytter.

Trompetlyden til Holum er tørr og et godt stykke fra det vi er blitt vant til å høre fra en del norske jazztrompetere de senere årene. Det låter litt som svenske Emil Strandberg. Bassisten Stian A. Andersen føyer seg godt inn i den voksende, norske bassfamilien med fin lyd og gode ideer, og trommeslageren Øystein Aarnes Vik, spiller akkurat det han skal for å gjøre denne innspillingen til en vakker affære.

I presseskrivet til platen, står det at musikken er preget av den vakre naturen på Vestlandet. Jo, jeg er delvis enig i det, men jeg savner kanskje det «røffe» været som ofte kan forekomme ytterst i Vestlandsfjordene.

På låt nummer fire, «Vesle veng» bidrar Sigurd Rotvik Tunestveit med fin ordløs sang og Katrine Schiøtt med sobert cellospill, og på spor nummer ni, «Vandring», får vi i tillegg fint bidrag fra David A. Sjølie på piano og effekter.

«Heim» har blitt et vakkert album fra en trio som folk både hjemme og ute bør merke seg.

(Plata slippes 31. januar).

Jan Granlie

Vegard Kvamme Holum (tp, v, kalimba), Stian A.E.Andersen (b, v), Øystein Aarnes Vik (dr, kl.spill), Sigurd Rotvik Tunestveit (v), Katrine Schiøtt (c), David A. Sjølie (p, eff.)

One Response to “HOLUM TRIO”

Skriv et svar