Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

HUGO CARVALHAIS

«Grand Valis»
CLEAN FEED

Bassisten Hugo Carvalhais kommer fra Oporto I Portugal, og har studert med bl.a. Ron Carter, Eddie Gomez, Mario Pavone og Miroslav Vitous.

Hans første innspilling gjorde han I 2010 sammen med bl.a. saksofonisten Tim Berne. I 2012 kom albumet «Particula», som ble regnet som en av årets beste innspillinger hos flere magasiner.

På hans seneste utgivelse, «Grand Valis» møter vi han i et litt annerledes landskap. En fiolin (Dominique Pifarély), orgel/keyboards (Gabriel Pinto) og elektronikk (Jeremiah Cymerman). Med denne sammensetningen får vi umiddelbart et litt kirkelig preg på mye av musikken, men innimellom, som på andresporet «Logos», får Carvalhais virkelig vist seg fram med heftig basspill.

Det er kapellmesteren som har laget all musikken, og det er tydelig at han har et nært forhold til kirkemusikken. På «Logos» vandrer det hele fra kirke til jazzklubb for så å snitte borti litt elektroverksted før det ender i en flott swingfølelse.

Carvalhais omgir seg med svært kompetente musikere gjennom hele denne produksjonen. Musikken er original og til tider morsom. Lydbildene er annerledes enn man er vant til, og det hele blir en spennende reise i uvante landskap. Men den viktigste oppdagelsen på denne utgivelsen er, uten tvil Carvalhais flotte basspill! Anbefales for den som er nyfiken!

Jan Granlie

Hugo Carvalhais (b, elec), Dominique Pifarély (vio), Gabriel Pinto (prg, keys), Jeremiah Cymerman (elec)

Skriv et svar