Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

IBRAHIM ELECTRIC

«Rumours From Outer Space»
ILK 230CD

Den danske trioen Ibrahim Electric er ikke som andre trioer. Riktignok finnes det en rekke trioer i jazzhistorien som har bestått av gitar, orgel og trommer, men ingen gjør musikken på samme måte som de tre danske drenge.

«Rumour From Outer Space» er deres åttende album siden debuten i 2004, hvor de bl.a. gjorde den gamle, danske Grand Prix-slägeren «Dansevise».

Bandet har gjennom alle disse årene turnert flittig både i Danmark og i resten av verden, og i Norge har de en solid fanskare.

På «Rumour From Outer Space» kjører de på slik de alltid har gjort. Personlig synes jeg musikken har utviklet seg noe, og platetittelen passer perfekt for den musikken de nå holder på med. Outer Space er nok ikke i samme galakse som Sun Ra og hans Arkestra, men jeg synes den galaksen Ibrahim Electric befinner seg på, kan være vel så interessant som en del av Sun Ras.

De tre musikerne i bandet blir bare bedre og bedre. Trommeslageren Stefan Pasborg har i mange år vært en av Danmarks mest swingende trommeslager, gitarist Niklas Knudsen har utviklet sitt spill til å bli mer kreativt og «hoggende». Hans vest-afrikanske inspirasjoner har her blitt erstattet med drivende rock’n roll, og organist Jeppe Tuxen har utviklet sitt orgelspill mye siden sist. Han blir bare bedre og bedre, og sammen blir disse tre dynamitt!

Og hele veien swinger det vanvittig av de tre. Dette er dansemusikk som like gjerne kan presenteres på en rockeklubb som på en jazzbule. Det går solid unna i svingene, så her er det bare å holde på skjegget og brillene.

Åtte låter som sitter som ei kule, pluss sistelåta «Jag vill leva» som på mange måter kan oppfattes som et solid spark til svenskene. En ytterst morsom sak fra tre musikere som du bare få med deg hvis de spiller i ditt nabolag.

Jan Granlie

Stefan Pasborg (dr), Niklas Knudsen (g), Jeppe Tuxen (Hammond B3), Rune Olesen (perc), Nicolai Elsberg (v)

Skriv et svar