Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

INDRA RIOS-MOORE

«Heartland»
IMPULSE 0602547086914

Våren 2012 fikk den amerikanske produsenten Larry Klein tilsendt en demo med den helt ukjente vokalisten Indra Rios-Moore. Som avsender var den danske saksofonisten Benjamin Trærup, som var gift med Rios-Moore. Selv kaller Klein dette et solid lykketreff, og det tok ikke lang tid før han var i gang med å produsere Rios-Moores debut på det prestisjefyldte selskapet Impulse.

Og hvor mange, totalt ukjente musikere har de siste årene sluppet gjennom nåløyet til dette selskapet? Ikke mange!

Indra Rios-Moore kommer opprinnelig fra Lower East Side på selveste Manhattan, New York City. Hennes mor kom fra Puerto Rico, og hennes far er bassisten Donald Moore, som bl.a. spilte med New York Contemporary Five, Archie Shepp, Elvin Jones, Sonny Rollins og Jackie McLean.

Etter at hun hadde flyttet til København med sin danske mann, saksofonisten Benjamin Trærup, var hun med å starte en trio med sin mann og bassisten Thomas Sejthen, som også spiller på denne innspillingen, som fikk et visst navn i Danmark og Skandinavia.

Men det er først med denne utgivelsen på Impulse at det ser ut til å åpne seg opp større markeder for henne. Platen kommer ut i USA senere i år, og skal man dømme etter den musikken man får servert her, så bør verden ligge for hennes føtter.

«Heartland» er hennes tredje utgivesle, etter debuten «Indra», som i 2010 og ble nominert til en Danish Music Award. På samme utdeling i 2012 ble oppfølgeren «In Between» hedret som årets vokalplate, og derfra og fram til i dag har det hele vært en lykkelig reise.

På «Heartland» gjør hun et par tradisjonelle låter, pluss et knippe mer eller mindre kjente låter fra andre komponister og låtskrivere. Bl.a. gjør hun er original og fin versjon av Roger Waters «Money» og David Bowies «Heroes», men i klar jazztradisjon.

Hennes stemme kan regnes inn sammen med andre salgssuksesser som Lizz Wright og Cassandra Wilson, den er varm og lun og hennes fraseringer er naturlige og føles ekte.

Musikken ligger også i samme landskapet som de to nevnte – pop-relatert og blues med klare jazzreferanser.

Musikerne hun har med seg gjør akkurat den jobben de skal, uten å utmerke seg eller ta fokus fra Rios-Moore. Men jeg vil trekke fram gitaristen Uffe Steen som den som drar det musikalske framover. Hva skal man med amerikanske stjerner, når man har Uffe Steen i Århus?

«Heartland» er blitt en nydelig plate, og vi kan ønske Indra Rios-Moore velkommen inn i elitedivisjonen av nyere jazzvokalister. Merk deg navnet! Hun kommer vi til å høre mye fra i årene framover!

Jan Granlie

Indra Rios-Moore (v), Benjamin Trærup (ts, cl), Thomas Sejthen (b), Uffe Steen (g), Jay Bellerose (dr)

Skriv et svar