Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

J. PETER SCHWALM / ARVE HENRIKSEN

«Neuzeit»
RARE NOISE RECORDS, LC 34849

I den senere tiden er det kommet flere plater som involverer den norske trompeteren Arve Henriksen. Han medvirker på trommeslageren og perkusjonisten Terje Isungsets seneste plate, og han er en viktig brikke på gitaristen Jacob Bros seneste ECM-utgivelse «Uma Elmo», pluss at han har en ny soloutgivelse rett rundt hjørnet.

Platen «Neuzeit» ble utgitt på slutten av fjoråret, og samarbeidet med Schwalm har pågått som et slags «Punkt»-prosjekt gjennom flere år, etter at  begge har spilt på Punkt-festivalen i Kristiansand.

Musikken vi får servert er en vakker reise i det landskapet vi kjenner fra tidligere, og Henriksens mange innspillinger i eget navn, eller der hvor han har bidratt med spennende trompetspill med andre artister.

J. Peter Schwalm kommer fra Frankfurt am Main, og har i flere år vært en ettertraktet komponist, produsent og musiker innenfor den elektroniske musikken og den delen av musikken som kalles ambient. Han har også jobbet mye med radiodramaer, film, teater og ballett, og han er kanskje mest kjent for sitt samarbeid med Brian Eno.

På «Neuzeit» for vi åtte lyriske og vakre «strekk», og hele veien møter vi to musikerne i en nærmest perfekt kommunikasjon. Schwalm spiller i hovedsak elektronikk, men er også innom pianoet, mens Henriksen spiller vakkert trompet og perkusjon, pluss at han på sedvanlig og vakkert vis putter inn litt vokal der det passer.

Platen er blitt en nydelig innspilling som tar oss tilbake til Punkt-festivalen og de gode ideene musikerne, relativt spontant, kommer opp med i de spennende sammensetningene som dukker opp der, i diverse remixer av andres konserter, eller som egne konserter.

Og hele veien er dette musikk man kan senke skuldrene til, slik det nesten alltid er med Henriksens prosjekter. En vakker og ettertenksom plate som det bare er å sette seg ned og nyte. Lukk øynene og la de to ta deg med ut på en deilig, musikalsk reise.

Jan Granlie

J. Peter Schwalm (p, elec, prog), Arve Henriksen (tp, perc, v)

Skriv et svar