Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

JASON DOELL

«Becoming In Shadow – Of Being Touched»
WHITE SEPULCHRE RECORDS, WSR043

Vi har lenge skrevet en del anmeldelser av plater som har kommet over havet fra Toronto i Canada. Ikke alle har skapt like stor begeistring, men jeg må innrømme at jeg fascineres av pianisten Jason Doells nye plate, som så vidt jeg vet, er hans andre utgivelse i eget navn (og hans første LP-utgivelse).

I løpet av de siste 15 årene har han blitt et integrert medlem av Canadas eksperimentelle og samtidsmusikalske miljø. Selv om han fortsatt er en aktiv deltaker i strengt musikalske kretser, skiller interesseområdene ham ut med en tendens til det tverrfaglige, inkludert steds-/kontekstspesifikke verk, live koding og signalkjedemanipulasjon.

Vi får tre deler; «Of Being Undisturbed», «Of Becoming» og «Of Being Touched», og vi møter, i hovedsak, Doell solo, eller sammen med Laura Zanoli som spiller det man kaller «frozen piano».

Dette oppfatter jeg som et helhetlig verk for meditasjon og kontemplasjon. Dette er musikk i skjæringspunktet mellom samtidsmusikk og jazz, med mest vekt på det samtidsmusikalske. Det er spennende å oppleve hva han får ut av improvisasjonene, og det er hele veien elektro/akustisk musikk som får deg til å drømme deg bort og (kanskje) åpne sjelen for nye impulser.

Jeg ville selvsagt helst ha hørt dette på konsert. Hvor man kan følge med på hva musikeren€ hele tiden gjør, og hvordan de fine lydbildene kommer fram. Litt Brian Eno her, litt Jan Bang/Erik Honoré og Punkt-festivalen der, og hele veien med en rød tråd gjennom improvisasjonene som fascinerer.

Jan Granlie

Jason Doell (p, elec, div), Laura Zanoli (frozen p)

Skriv et svar