Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

JESPER LØRUP HI FI QUARTET

«Scetches From The Black Box»
EGEN UTGIVELSE, JL202301

Jesper Lørup Hi Fi Quartet er et nytt prosjekt ledet av trommeslageren og komponisten Jesper Lørup. I reklameteksten skriver de at musikken er inspirert av den europeiske jazzscene, som om det er en ensartet form for jazz. Lørup, som er født i 1995, må regnes som en ung trommeslager, er utdannet både i Danmark og Holland, og han er å finne i flere musikalske prosjekter som har turnert i blant annet Holland, Estland, Litauen og Polen.

Jeg føler at man ut fra musikken, kan fastslå at dette er musikk laget av en trommeslager, som ønsker at bandet skal låte som var musikken laget av en energisk og kreativ trommeslager. For i den første komposisjonen, «What Happened To Imagination», er det det rytmiske som dominerer på en fin måte.

Den andre komposisjonen, «Andagt», er en relativt stillegående ballade, og i begge komposisjonene spiller gitaren til Johannes Ravn Hagmund-Hansen en viktig rolle. Og slik fortsetter det, med typiske trommekomposisjoner kombinert med komposisjoner som swinger behagelig, og hvor gitarspillet er det som dominerer sammen med trommespillet.

Tenorsaksofonisten Christian Holm-Svendsen synes jeg har en litt anonym rolle og tone i saksofonen (selv om han bidrar med en fin solo i sjettesporet «Andagt Improvisation»), mens bassisten Martin Brunbjerg Rasmussen er mikset temmelig langt framme i lydbildet, noe som gjør musikken godt. Og sistesporet, «Skumring», er en lyrisk perle av en låt.

Alle fire leverer fine, men ikke oppsiktsvekkende solier, komposisjonene passer godt til kvartetten, og lar vi de unge (?) musikerne få tid på seg, kan dette bli riktig bra.

Jan Granlie

Christian Holm-Svendsen (tenor saxophone), Johannes Ravn Hagmund-Hansen (guitar), Martin Brunbjerg Rasmussen (bass), Jesper Lørup (drums)

Skriv et svar