Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

JESPER LUNDGAARD TRIO

«60 Out Of Shape»
STORYVILLE 101 8452

Bassisten Jesper Lundgaaard er en av veteranene innenfor det danske «bass-monarkiet», hvor Niels Henning Ørsted Pedersen er den som for alltid vil trone på toppen.

Den 12. og 13. juni i fjor sto han på scenen på Jazzhus Montmartre i Store Regnegade i København, sammen med trommeslageren Alex Riel (en annen som har vært med å prege dansk jazzliv siden tidlig 60-tall), og den italienske pianisten Enrico Pieranunzi (Italias ledende jazzpianist de siste 20 årene).

Og ut fra disse to konsertene, foreligger nå denne strålende innspillingen med kjente standarder.

Det åpner med «Autumn Leaves», før vi får «All The Things You Are», «I Can’t Get Started», «My Funny Valentine» og «What Is This Thing Called Love» i en medley med «Everything I Love» og «’Round Midninght», før de tre går inn for landing med Sonny Rollins fine «Oleo».

Hele veien serveres det triomusikk fra øverste hylle. Pieranunzi er en strålende tolker av disse standardene, og med et følge som Lundgaard og Riel, så kan man nesten ikke trå feil. Alle låtene har fin dynamikk, og man kan høre at musikerne har to gode kvelder på Montmartre.

I coverteksten stiller journalist Peter H. Larsen spørsmål om det er noen forskjell på europeisk og amerikansk jazz, i et fint lite essay. Om vi får noe svar gjennom denne plata er jeg ikke så sikker på, men en ting er sikkert, og det er at disse tre herrene i sin beste alder, leverer jazzmusikk som ligger svært tett opp til den «amerikanske modellen». Og det er få, om noen trioer «over there» som gjør dette bedre enn italieneren og de to dansker.

Jan Granlie

Jesper Lundgaard (b), Enrico Pieranuntzi (p), Alex Riel (dr)

Skriv et svar