Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

JIM HALL & RED MITCHELL

«Valse Hot – Sweet Basil – 1978»
ARTIST SHARE AS0148

Gitaristen Jim Hall var en av de cooleste og dyktigste gitaristene innenfor den nyere bebopen, med 60- og 70-tallet som kanskje sin beste periode. Bassisten Red Mitchell har spilt med det som kunne krype og gå i amerikansk jazzliv på samme tiden, før han flyttet til Sverige for godt.
Stedet er Sweet Basil i Greenwich Village i New York. En klubb hvor alle har spilt, og et sted hvor en rekke plateinnspillinger er gjort.

Den 18. og 19. januar 1978, hadde man disse to musikerne på scenen, båndet gikk, og nå er høydepunktene fra disse kveldene ute på CD, i to versjoner, CD 1 som 16 bit/44,1 Hz, mens den andre er i High Resolution 28 bit/96k (denne forskjellen er noe ekspert Johan Hauknes må forklare for meg en gang).
Men uansett får vi låtene i to forskjellige «oppløsninger», eller hva det nå heter. Det åpner med Charlie Parkers «Now’s The Time», før de fortsetter med Sonny Rollins’ «Valse Hot», Schwartz’ «Alone Together», James’ «There Is No Greater Love», Billy Holidays «God Bless The Child», som hun skrev sammen med Arthur Herzog jr., før de runder av med Victor Youngs «Stella By Starlight».

Og hele veien er dette balsam for sjelen. De to kjenner hverandre, og låtene, svært godt, og leverer strålende duospill, samtidig som soliene er fremragende. Og hele veien er musikken helt nedpå og ultracool!

I den senere tiden er det kommet noen duoplater hvor Jim Hall har vært den ene halvdelen, og samtlige, uten unntak, har vært strålende. Og opptaket, eller opptakene, fra Sweet Basil denne kalde New York-kvelden er blant de beste. Og hvor godt må det ikke ha vært for de som hadde skaffet seg billett, å komme inn fra iskulden og vinden som driver mellom høyhusene på Manhattan, og inn på Sweet Basil, for å høre denne varme og vakre musikken… Eia var vi der!

Jan Granlie

Jim Hall (g), Red Mitchell (b)

Skriv et svar