Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

JIMMY HEATH

«Picture of Heath»
XANADU 906072

Saksofonisten Jimmy Heath er neste ut i serien med gjenutgitte plater på selskapet Xanadu. På broren Alberts plate «Kwanza (The First)», spilte han altfor mye fløyte, etter vår smak, og musikken var i overkant tidsriktig 1973.

Her møter vi han igjen på tenor- og sopransaksofon, sammen med pianisten Barry Harris, bassisten Sam Jones og trommeslageren Billy Higgins i opptak fra New York City i 1975, og inntrykket blir et helt annet.

Det starter med «For Minors Only», en fin bopsak, hvor Heath får strekke ut på tenorsaksofonen. Han har skrevet låta selv, og får med de andre musikerne i en fin låt. Og selv om Barry Harris ligger litt for langt bak i lydbildet, etter min smak, så leverer han en fin solo på åpningssporet. Og kompet med Sam Jones og Billy Higgins er det aldri noe å utsette på.

Det fortsetter med en fin versjon av «Body and Soul», hvor Heath retter opp alle negative inntrykkene fra broren, Alberths plate. Her høres det ut som det er mye følelser ute og går i sopransaksofonspillet, og for den som husker bandet Eastern Rebellion, så kan man raskt få et fint nostalgisk minne ved denne versjonen.

Heaths relativt raske «Picture of Heath» er neste, og Heath har vendt tilbake til tenoren. Han har ingen spesielt utpreget personlig måte å spille på, men låter hele veien fint. Og hans ideer i solospillet er hele veien upåklagelig.

Heath står også ansvarlig for «Bruh’ Slim», en fin låt i medium tempo, før vi får Heath’ «All Members», hvor Heath spiller fint sopransaksofon, og Harris igjen leverer en flott pianosolo og «CTA» som avslutning.

Denne innspillingen gir et godt tidsbilde og gode minner fra de mange amerikanske banda som på slutten av 70-tallet trålet Europeiske jazzklubber, gjerne på tur for den nederlandske impresarioen Wim Wigt i tett samarbeid med norske Rolf Bugge. Og det er minner man skal ta med seg!

Jan Granlie

Jimmy Heath (ts, ss), Barry Harris (p), Sam Jones (b), Bily Higgins (dr)

Skriv et svar