Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

JOE WILLIAMSON / DENNIS EGBERTH

«The Great Escape Plan»
TILTING CONVERTER

Innspillingen «The Great Escape Plan» er den første innspillingen som duo med bassisten Joe Williamson og trommeslageren Dennis Egberth. Williamson har man de senere årene hørt i mange, svenske sammenhenger, som i bandene Booklet, Fish-Scale Sunrise, og for noen år siden overtok han bassplassen etter Ingebrigt Håker Flaten i The Electrics – en strålende kvartett med trompeteren Axel Dörner, saksofonisten Sture Ericsson og trommeslageren Raymond Strid, og begge spiller i Anton Toorells band Receptacles, som slipper sin fjerde plate omtrent på denne tiden. Egberth slapp sin solotrommeplate «Cavum Oris» i 2021, samtidig som hans kvartettplate, «Dennis Egberths Första».

På denne fritt improviserte innspillingen, som er gjort i Studio Brus i Stockholm den 12. desember i 2020, får vi to lange strekk, som virkelig krever lytterens fulle oppmerksomhet. Jeg føler, på mange måter, at det er Williamsons bass som sitter i førersetet, men begge er med på å gjøre dette til en spennende seanse, hvor mye skjer i detaljene, og hvor begge to har ørene vid åpne for hva den andre musikeren foretar seg.

Begge strekkene er helt fritt improvisert, og jeg synes de to følger hverandre godt gjennom «Plan A» og «Plan B». Begge er utmerkede utøvere på hvert sitt instrument, med Willamsons klare bass, hvor han ofte spiller med bue, og Egberths skarpe og innimellom, nesten spastiske trommespill. Men de har en felles idé om hvordan resultatet skal bli, og det blir aldri noen «kamp» om hvem som skal få gjennom sin mening.

En fin duoinnspilling, som godt kan være en god fluktplan, men aller helst vil jeg høre dette samarbeidet på en liten klubb med nærhet til musikerne. Og jeg er ikke i tvil om at dette hadde passet perfekt inn på Klub Primi i København, Hærverk i Oslo, og på flere små undergrunnsklubber i Sverige.

Frittgående impro av beste merke!

Jan Granlie

Joe Williamson (b), Dennis Egberth (dr)

Skriv et svar