Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

JOHAN BIRGENIUS

«Gathering»
IMOGENA IGCD208

Den svenske trommeslageren Johan Birgenius, ble vi først kjent med gjennom den japanske pianisten Naoko Sakatas trio for noen år siden. Siden da har han startet sitt egen band, som han er ute med på plate i disse dager.

Med i bandet finner vi sopransaksofonisten Björn Cedergren, tenorsaksofonisten Lisen Rlander Löve, gitaristen Viktor Olofsson, pianisten og keyboardisten Henrik Magnusson og bassisten Olli Rantala. Det er Birgenius som har skrevet alle låtene, og platen føyer seg godt inn i de mange hørverdige platene som kommer fra sødre deler av Sverige.

Musikken befinner seg godt innenfor det litt enklere landskapet av jazzen. Med det mener jeg at man her har å gjøre med musikere som er velskolerte, og som kan sin neobop kombinert med noen jazzrockelementer.

Komposisjonene til Birgenius er helt ok, men jeg savner innimellom at vi får litt mer variasjon enn det som forefinnes her. Det blir rett og slett litt for ensidig gjennom mesteparten av platen. I de sekvensene hvor jazzrocken får dominere endres litt av lydbildet seg, men stort sett foregår det meste i mid-tempo, nor som dessverre får oss som lyttere til lett å miste interessen.

Men noen unntak er det, som for eksempel sjettesporet «Morocco», som skiller seg ut ved sine etniske innslag og fine sopransaksofonspill i starten, men også her faller de litt inn i det vante mønsteret. Men ellers går dette veldig i samme stemning, temperatur og lynne. Så med fordel kunne den gode trommeslageren med fordel ha lagt inn noen overraskelser innimellom.

Men musikerne som medvirker kan sinne «horn». Det er ingenting negativt å si om noen av de medvirkende. Saksofonspillet er fint, kompet fungerer og trommspilet til Birgenius er hele veien energisk og fint.

Jan Granlie

Johan Birgenius (dr), Björn Cedergren (ss), Lisen Rlander Löve (ts), Viktor Olofsson (g), Henrik Magnusson (p, keys), Olli Rantala (b)

 

Skriv et svar