Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

KARI SJÖSTRAND

«Frost Blossom»
KARISMA MUSIK KMKS03

Den svenske saksofonisten, sangeren og komponisten Kari Sjöstrand er med «Frost Blossom» ute med sin fjerde innspilling i eget navn. Den er spilt inn i New Orleans med lokale musikere, og er et resultat av tre års jevnlige reiser til Lousiana.

Vi får åtte komposisjoner gjort av Sjöstrand, og selv om jeg var skeptisk ved første gjennomlytting, så har platen vokst ved flere runder.
Sjöstrand skriver helt ok komposisjoner, og de tre musikerne hun har med på innspillingen, Matthew D. White (gitar), Larry Turner (bass) og Adam Everett (trommer), gjør mer enn nok til å fortjene lønna for studiotiden.

Musikken er langt fra nyskapende eller noe man har lengtet etter å få høre. Men jeg lar meg fascinere litt av Sjöstrand litt rå tone i tenorsaksofonen. Men allikevel er det noe som savnes.

For det første kan jeg ikke helt like at man bruker elbass i en slik, litt bebop-aktig sammenheng. I tillegg synes jeg det blir altfor lite trøkk og energi i det som leveres, og det gjelder ikke bare Sjöstrand selv, men egentlig hele laget.

Fine låter, for lite trøkk og energi og litt for mye «en vanlig dag på kontoret» for medmusikerne.

Jan Granlie

Kari Sjöstrand (s), Matthew D. White (g), Larry Turner (b) og Adam Everett (dr)

Skriv et svar