Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

KATHRINE WINDFELD BIG BAND

«Aircraft»
GATEWAY

Den danske pianisten Kathrine Windfeld er noe såpass originalt som en kvinnelig storbandleder og arrangør. I flere år har hun holdt dette storbandet gående, og med «Aircraft» gjør de sin platedebut.

Bandet er godt kjent i Danmark for sine originale låter, sine stramme swingende ensemblepartier og gode solister. I danske JazzSpecial skriver man at Danmark med dette bandet har fått et nytt bigband, og en talentfull komponist, arrangør og kapellmester.

Windfeld skal være inspirert av Cannonball Adderley, Kenny Wheeler og Dave Holland, men hører man på denne innspillingen, går tankene mer til Akiyoshi/Tabakin Big Band og Thad Jones/Mel Lewis Big Band.

Windfeld skriver fine låter og arrangementer, og det relativt unge storbandet, bestående av danske, svenske og norske musikere, leverer storbandmusikk på høyt nivå.

Man legger, selvsagt, spesielt merke til trompetsolist Anders Bergcrants, som gjester på et par spor, men det er også kvalitet i soliene til flere av de unge «jyplingene». Trombonist Petter Hängsel er alltid en fryd å høre, likeledes leverer gitaristen Viktor Sandström flere gnistrende solier.

I det hele tatt er dette blitt en fin storbandplate, som er variert og hvor både ensemblespill og solier er av høy kvalitet. Spesielt liker jeg åpningssporet «Last Call», fjerdesporet «Akta Handen» og «Gibraltar» med fine soloer av Roald Elm Larsen på tenorsaksofon og Magnus Oseth på trompet.

I tillegg spiller Windfeld hele tiden fint piano, og har den komplette kontroll og oversikt over hva de enkelte musikerne begir seg ut på.

Jan Granlie

Katrine Windfeld (p), André Bak, Rolf Tofte Sørensen, Magnus Oseth, Anders Bergcrantz (tp), Petter Hängsel, Mikkel Aagaard, Anders Malta (tb), Jacob Lundbak (as, ss, fl), Oilly Wallace (as), Roald Elm Larsen (ts), Ida Karlsson (ts), Toke Reines (bs), Viktor Sandstr¨m (g), Johannes Vaht (b), Henrik Holst Hansen (dr), Morten Lund (dr)

Skriv et svar