Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

KATIE THIROUX

«Off Beat»
CAPRI RECORDS 74146-2

Bassisten Katie Thiroux, kommer fra en musikalsk familie i Los Angeles, og var omgitt av musikk helt siden hun ble født. Hun startet å lære seg å spille fiolin da hun var fire, men skiftet til bass da hun var åtte år. Og da hun var 10 år spilte hun i LA Opera og Opera Pasific. Jazzen tok henne for alvor da hun hørte en plate med Lionel Hampton, og startet å ta timer med vokalisten Tierney Sutton da hun var 12 år. Hun ble kåret til «Shelly Manne New Talent» i svært ung alder, og har studert på Berklee og har en mastergrad fra California State University of Long Beach.

På»OPff Beat» har hun alliert seg med et «hold» av musikere innenfor mainstream og bebop fra Vestkysten, og vi hører Ken Peplowski på tenorsaksofon og klarinett, Roger Neumann på tenor- og sopransaksofon, Justin Kauflin på piano og Matt Witek på trommer. Selv spiller Thiroux bass og synger.

Vi får 10 låter, hvor Thiroux har skrevet fjerdesporet, «Slow Dance With Me». Ellers får vi komposisjoner av blant annet B. Carter, Michel Legrand og Duke Ellington, g det hele fremføres på en upåklagelig måte.

Thiroux er en habil bassist og sanger, og spesielt i balladene, som Legrands «Why Did I Choose You», blir det mye personlighet i spesielt sangen, selv om vokalen av og til kan oppfattes som litt for teatralsk..

Men «Off Beat» er ikke sesongens mest spennende plate. Den glir lett inn sammen med litt for mange andre amerikanske og canadiske plater som ramler inn i postkassa om dagen. Men det er ingen tvil om at Thiroux er en dyktig musiker. Jeg tror det eneste som mangler er et tøffere band, og låter som utfordrer den unge damen litt mer enn de komposisjonene som gjøres på denne plata.

Jan Granlie

Katie Thiroux (b, v), Ken Peplowski (ts, cl), Roger Neumann (ts), Justin Kauflin (b), Matt Witek (dr)

Skriv et svar