Nye skiver og bøker


flere skiver og bøker...

Våre podkaster


flere podkaster ...

Skiver du bør ha


flere anbefalte skiver...

Våre beste klipp


flere filmer...

Ledere og debattinnlegg


flere debattinnlegg...

På skive

KIRA

«May Your Mind Explode A Blossom Tree»
STUNT RECORDS STUCD 15142

Kira Skov har de senere årene etablert seg som en av de ledende vokalister i Danmark. Ikke bare innenfor jazzen, hvor hun har hyllet Billie Holiday («Memories Of Days Gone By», Stunt, 2011) eller samarbeidet med vokalisten Marie Fisker, men i Danmark er hun kanskje enda mer kjent som vokalist i bandet Kira & The Kindred Spirits. Hun har bodd i England og USA, men er nå tilbake i gamlelandet, hvor hun gjør stor suksess.

På sin nye plate beveger hun seg et godt stykke vekk fra jazzen, selv om bandet er fylt opp med jazzmusikere. Hun har med Nicolai Munch-Hansen på bass, cello, gitar og vokal, Oliver Hoiness på gitarer og keyboards, Simon Toldam på piano og keyboards og John Parish på trommer, variophone, bass og vokal.

Platen er innspilt i to omganger i København og i Wales i løpet av sommeren 2015, i samarbeid med produsenten John Parish, som har folk som PJ Harvey, Tracey Chapman og Eels med flere på CVen.

Musikken er rockebasert, men ikke ren rock som man er vant til å bruke begrepet. Det vi får servert her er mer eksperimentelt og helt eget. Nå kan ikke jeg skryte på meg at jeg har total kontroll på hva som foregår i alle avgreninger av rocken, men dette virker på mange måter som var det laget i England på slutten av 70-tallet, samtidig som det er fremadrettet og ytterst nyskapende. Kira skriver mesteparten av stoffet selv, og er en bevisst kvinne, som ikke overlater noe til tilfeldighetene.

Derfor er dette også blitt et helstøpt album hvor vi møter en helt annen utgave av henne enn på Billie Holiday-platen. Selv om Kiras stemme er like intens her, så er det i første rekke omgivelsene (med jazzmusikerne) som gjør det hele annerledes.

Innimellom synes jeg musikken kan sammenlignes litt med det norske Anneeli Drecker holder på med, særlig hennes seneste utgivelse. Så er du fan av Drecker, så kan det være lurt å sjekke ut denne!

Hør for eksempel på femtesporet «Coincidence Is All That Counts», en perle g min favoritt på plata.

Platene har allerede fått strålende mottagelse i Danmark, og jeg spår at hun blir å finne på mang en rockescene rundt om i Norden framover med denne musikken på settlista. Vakkert, mystisk og spennende!

Jan Granlie

Kira Skov (v, g), Nicolai Munch-Hansen (b, c, p, g, v), Oliver Hoiness (g, keys), Simon Toldam (p, keys), John Parish (dr, voc)

Skriv et svar